Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu: “Ergene Havzası dünyaya örnek bir çalışma”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene Havzası’nın dünya çapında örnek bir çalışma olduğunu vurguladı.Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir otelde yapılan toplantıya, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 21:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 21:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ergene Havzası’nın dünya çapında örnek bir çalışma olduğunu vurguladı.
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bir otelde yapılan toplantıya, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün ve Ayşe Doğan, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in yanı sıra çok sayıda bölgedeki OSB’lerin yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.
“Deniz Derin Deşarj’ın Marmara’yı kirleteceğini söylüyorlar. Yok öyle bir şey”
Burada bir konuşma gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Ergene Havzası Eylem Planı dünyaya örnek bir çalışmadır. Burada sadece iki bakanlık değil, Burada sanayici, iş adamları ve tüm kurumların uyum içinde çalıştığı örnek bir çalışma gerçekleştiriliyor. TRAGEP, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve bir de Gelibolu yarım adasını alakadar eden büyük bir gelişim projesi, kalkınma projesi. Bunun için şu anda 10 milyar lira ayrıldı. Baraj, gölet, sulama tesisi içme suyu problemleri, dere ıslahları, ağaçlandırma, erozyon kontrolleri gibi aklınıza gelen her çalışma yapılacak. Ayrıca Ergene’den tamamen kurtulacak Allah’ın izniyle. Ergene Havzası Eylem Planı kapsamında nüfusu 10 binden büyük olan yerleşim yerlerinin atıksu ileri biyolojik arıtma tesislerinin DSİ tarafından yapılıyor. Bu konuda en ileri sistemi çektik. Son 15 yılın teknolojisi, onu burada uyguluyoruz. Ergene’de 13 tane büyük yerleşim yerinin atık su ileri arıtma tesisinin 10 tanesi bitti. Geri kalan 3 tanesi de bu yıl sonunda bitecek. Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında çalışmalarını sürdüren Deniz Derin Deşarj’ın Marmara’yı kirleteceğini söylüyorlar. Yok öyle bir şey. Deşarj edilecek atık suyun sadece tuzluluk problemi var. Çok büyük masrafı olduğu için tuzlu ortama tuzlu suyu veriyoruz. Çok daha tuz oranı düşük bir su. İkincisi bir de renk problemi var, kirlilik problemi yok. O da, batmış tarla sistemiyle aşağıda seyreltiyoruz. Yani herhangi bir problem deniz ortamında olmayacak şekilde çözdü” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.