Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu: “Cumhurbaşkanı’nın kahramanlığı sayesinde ayaktayız”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kahramanlığı sayesinde Türkiye’nin şu anda ayakta olduğunu söyledi.Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel...

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kahramanlığı sayesinde Türkiye’nin şu anda ayakta olduğunu söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “28 Tesis, 175 Milyon TL Yatırım” konulu DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış merasimi ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı törenine katıldı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenlere Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra Kosova Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Garnizon Komutanı J.Kd.Alb. Ünsal Ağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, OMÜ Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, DSİ Genel Müdürü Murat Acu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kızılırmak Kuş Cenneti’ne ‘Kuş Parkı’nın yapılmasının iyi olacağını söyledi. Şahin, “Kuş Cenneti’nde kuş parkının yapılmasını çok arzu ediyorum. Özellikle farklı saatlerde oraya gidenler kuş göremedikleri için şaşkınlık içerisinde olduğunu söylüyorlar. Buraya çok güzel bir kuş parkını kazandırırsanız, yavrularımız size teşekkür ederler” dedi.
15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün Türkiye’ye büyük bir bela yaşatmak istediğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Türkiye genelinde bugün 201 bin fidan toprakla buluştu. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na kayıt yaptıracak her öğrenci adına bir fidan toprakla buluşacak. Bunu bir proje olarak bakanımız ile birlikte yaptık. Bugün Kızılırmak Deltası’nda gezdiğimiz Kuş Cenneti’ndeki farklı bir yapı ve potansiyeli tekrar hatırlamış olduk. Bazı yerlerde, bazı topluluklarda konuşulduğu zaman Kuş Cenneti’nin Samsun’a bir şey katmayacağı dile getiriliyor. Doğaya büyük bir doğa şaheseri olan bu bölgenin korunması ve Kuş Cenneti olarak devam etmesi noktasında çok yüksek sayıda misafir anlamında Samsun’da gelecek olan turistler olacak. TSK’nın şerefli üniformasının arkasına saklanan bu hainler ülkemizi karanlık içerisine sürüklemek ve oradan kendilerine göre şekillendireceklerdi. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile milletimiz bu belayı püskürttü. O dönem içerisinde Samsun’da yapılacak olan U18 Gençler Basketbol Şampiyonası olacaktı. Yoğun çalışmalarımız ve takibimiz sonucunda FIBA U18 Gençler Basketbol Şampiyonası’nı tekrar Samsun’da 16-22 Aralık arasında yapmaya karar verdi” diye konuştu.

Bakan Kılıç: “Türkiye, karalamak isteyenlerin yoğun saldırısı altında”
Türkiye’nin karalamak isteyenlerin yoğun saldırısı altında olduğunu belirten Kılıç, “Bunun içerisinde FETÖ terör örgütü var, PKK’sı var, DEAŞ’i, DHKP-C’ye üye olanlar, onlarla hareket edenler ülkemizi karalamak için her yerde eylemlerini yapıyorlar. Maalesef Avrupa ve dünyadaki bizim dost, müttefik olarak gördüğümüz ülkelerdeki arkadaşlar tek bir kanaldan bilgi elde ederek, Türkiye’yi eleştiriyorlar. Bu haksızlık, bu kabul edilemez bir durumdur. Bununla ilgili olarak Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çok net bir duruşu oldu. Eğer Avrupa Birliği’nin merkezi olan Brüksel’de terör örgütü olarak kabul ettiğimiz PKK’nın sizin Brüksel’deki parlamentonun önünde herhangi bir şekilde bir çadır açmasına müsaade etmemeniz gerekiyor. İçeride sergi açmasına müsaade etmemeniz gerekiyor. Söze gelince çok söz söylüyorsunuz. Ama işe gelince, harekete geçmeye gelince hiç bir şey yapmıyorsunuz. Ama Türkiye’ye eleştiri getirme noktasında birbirinizle yarışıyorsunuz. Bizim asla kabul etmeyeceğimiz bu iki yüzlülüktür. Avusturya’da seçimler var. Ümit ederim ki, sağ ırkçı anlamındaki sözleriyle bilinen aday bu noktada başarılı olamaz. Çünkü İslamafobinin ve Türk düşmanlığının Avrupa’da yeri yoktur. Avrupa Birliği’ndeki müzakere sürecinde farklı fikirlerindeki ve oy kullananlara şunları söylüyorum. Sizler Avrupa Parlamentosu’nun milletvekilleriyseniz, AB içerisindeki sorunlarla da ilgilenmek durumundasınız. AB ülkelerinin birçoğunda seçim arifesinde karşılaştığı en çok yükselen ırkçılık ve yükselen İslamafobi ile karşılaşıyorlar. Irkçılık bir hastalıktır. Bununla mücadele etmek durumundasınız. Mücadele etmezseniz sorumluluğunuzu yerine getirmemiş olursunuz. Türkiye’yi ötekileştirerek hiçbir yere ulaşamazsınız. Biz kendimizden eminiz. Bugün Ayfonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde gençlik merkezimizin ihalesi bitti. Yer teslimi ile ilgili süreç başladı. Önümüzdeki süreçte 2.5 milyon TL’lik yatırım ile Sandıklı’ya gençlik merkezini kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu: “Artık Türkiye’ye kimse darbe yapamaz”
Artık kimsenin Türkiye’ye darbe yapamayacağını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, “Ben size teşekkür için geldim. 15 Temmuz tarihimizdeki en alçak, en hain kanlı terör örgütünün darbe teşebbüsüydü. Hatta darbe teşebbüsü demek doğru değil, Türkiye’yi parçalamak, bölme girişimi demek daha doğrudur. Ona karşı Samsun dimdik ayakta durdu. Demokrasi nöbetlerinde hudut boylarında nöbet tutuyormuş gibi nöbet tuttunuz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu planlanmış, ülkemizi bölmek isteyen girişime karşı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği cesaret, milletimizin, siyasi partilerimizin ve medyanın da gösterdiği dirayet karşısında bu darbe girişimi püskürtüldü. Kimse artık darbe yapmayı akıllarından geçirmeyecektir. Çünkü artık kahraman bir milletimiz var. Dünyadaki bütün muhatap bakanlardan cevap geliyor. Milletimiz ile gurur duyuyoruz. Bu Türk tarihine değil, dünya tarihine bir kahramanlığın destanı olarak tarihe geçtik. Milletimize ne kadar teşekkür etmek azdır. Bugün Türkiye’de siyasi istikrar varsa Samsun’un çok büyük rolü var. 1 Kasım seçimlerinde Samsun milli iradeye verdiği istikrara büyük destek verdi. Büyük destek yazdı” ifadelerini kullandı.
Türkiye’ye ve Samsun’da yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, şunları söyledi:
“Bugün gelirken müjdelerle geldik. 19 Aralık tarihinde Salıpazarı barajı ihale edilecek. Yaklaşık 125 milyon TL’dir. Hayırlı olsun. Bunu hızlı yapacağız. Bunun müjdesini veriyoruz. Bizim kültürümüzde bir yere giderken eli boş gidilmez. Samsun’da eli boş gelmek caiz mi? Afyon’dan kaymaklı ekmek getirecek halimiz yoktu. Samsun her şeyin en güzeline layıktır. DSİ burada destan yazıyor. Samsun’da 42 müjdenin 31 tanesini DSİ yapacak. Orman Genel Müdürlüğü 8, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün de 3 projesi var. Geçen geldiğimizde verdiğimiz 43 müjdenin 34 tanesi bitti. Bugün 28 açılış ve temel atma merasiminin müjdesi ile geldik. Bunların toplam bedeli 175 milyon TL’dir. Sizler ne isterseniz yapacağız. Çünkü bizim sloganımız ‘onlar konuşur AK Parti yapar’. Biz az konuşur çok iş yaparız. Bütün dereleri ıslah edeceğiz. Hükümet olarak buraya çok büyük yatırımlar yaptık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bana ‘Veysel hoca Samsun’un bende yeri çok önemli, Samsunla gönül bağım var. Ne gerekiyorsa Samsun’da yap’ dedi. Bizde geldik her şeyi yapıyoruz. Samsun’da 25 tane meteoroloji gözlem istasyonu var. Samsun’da 10 tane daha baraj yapacağız. 47 tane derenin ıslahını yapacağız. Samsun tabiat güzellikleri açısından muhteşem bir il. Ama saklı bir hazine. Bunu dünyaya açmamız gerekiyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar, zengin turizmlerin geleceği bir master planı hazırladık. Bunun eylem planını da hazırladık. Biz üniversitede okurken 20-25 kişilik yataklarda yatıyoruz. Ama şimdi 5 yıldızlı oteller gibi yurtlar yapıldı. 550 bin öğrencimiz yurtlarda kalıyor. Onların her biri için fidan dikiyoruz. Şuana kadar 250 bin fidan diktik. Türkiye’ye en fazla yatırımı Ulaştırma Bakanlığı yapmış, bizlerde ikinci sıradayız. Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığından ayrıldı biz seneye birinci oluruz. Samsun’dan Artvin’e kadar tabiat turizme odaklı DOKAP kapsamında 30 milyar 345 milyon TL harcama yapacağız. 31 Aralık 2019 tarihine kadar yapacağız. Hükümetimiz gece gündüz çalışıyor. Doludizgin bir çalışma var. Bizim önümüzü önce darbe ile kesmeye çalıştılar. Ama şimdi ekonomik darbe yapmak istiyorlar. Ona karşı da 79 milyon vatandaş onlara da karşı bir darbe yapacaktır. Dolayısıyla yatırımlar çok hızlı artıyor. Bütün bakanlar şuanda Türkiye’nin çeşitli illerinde. Yılbaşından bu yana 72 yer 150 den fazla açılış yaptık. 19 milyar TL harcadık. Biz hayalleri gerçekleştiriyoruz. Bizim yaptıklarımız onların rüyalarında bile göremeyecekleri şeylerdir. Türkiye büyük hedefleri gerçekleştirecektir. Birinci büyük hedef 2023 yılında Türkiye’yi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisine taşımaktır”

“Bugün ayaktaysak Cumhurbaşkanın sayesindedir”
Darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir kişi arasında geçen diyaloğu anlatan Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Marmaris’teki o hainler otelden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı almak istediklerinde birisi Cumhurbaşkanı’na ‘Cumhurbaşkanım sizi yan taraftan bir botla Yunan adasına götürelim’ deyince Cumhurbaşkanı çılgına dönmüş. ‘Biz kefenimizi giyerek yola çıktı. Ben doğru milletime gidiyorum’ diyerek büyük bir kahramanlık örneği gösterdi. Bence bugün ayaktaysak onun kahramanlığına borçluyuz.”
Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, temeli atılan tesislerin yüklenici firmalarından 31 Aralık 2018 tarihinde saat 16.59’da bitirme sözü aldı. Bitiremedikleri takdirde de Samsun’da okul yaptırmalarını istedi. Ardından Samsun’da 28 tesisin temelini atmak için butona bastılar. Bakanlar ilk olarak 19 Mayıs ilçesine görüntü ile bağlanarak 19 Mayıs barajı isale hattının temelini attılar. Ardından diğer tesislerin temelini attı.
Temel atma töreninin ardından salonun dışında biner adet badem, defne ve ıhlamur fidanları dağıtıldı.
Törenin ardından Bakanlar ve beraberindeki heyet basına kapalı olarak gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.