Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu CHP’li Belediyelere Yüklendi

Edirne’ye toplu açılış törenine katılmak için gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, CHP’li belediyelere yüklendi.Edirne Valiliğini ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Edirne Vali Vekili Beyazıt...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’ye toplu açılış törenine katılmak için gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, CHP’li belediyelere yüklendi.
Edirne Valiliğini ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç ile toplantı salonuna geçerek basın toplantısı düzenledi.
Bakan Eroğlu, Trakya Gelişim Projesi (TRAGEP) hakkında bilgi verirken Trakya bölgesindeki belediyelere yüklendi. Çevre kanununa göre atık su arıtma tesislerini belediyelerin yapması gerektiğini belirten Eroğlu, “Evsel atıklardan kirlilik gelmiyor diye bir şey yok ki oradan da geliyor. Dolayısıyla yapılan bu çalışmalar nedeniyle tüm CHP’li belediyelerden teşekkür beklerdim. Evsel atık su arıtma tesislerini biz inşa ediyoruz. Ergene’yi kirleten biz değiliz ki, kirleten belediyeler ve sanayidir. Biz şu anda muhteşem yatırımlar yapıyoruz. Dünyada en ileri arıtma tesisleri yapılıyor. Üniversiteler tarafından, benim tarafımdan, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından takip ediliyor. Allah nasip ederse o kirliliği de gidereceğiz” dedi.
“ERGENE’Yİ KURTARMANIN MALİYETİ BİZE 4 MİLYAR TL”
Başbakanın talimatıyla Ergene Koruma Eylem Planının çalışmalarına başladıklarını kaydeden Bakan Eroğlu, “2011 yılında ilan ettik. Fakat bu kolay bir şey değil arkadaşlar, 3,2 milyon TL’sinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak biz harcayacağız. 800 milyon TL’yi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı harcıyor. Bu Ergene’yi kurtarmanın maliyeti bize 4 milyar TL oluyor.
Belediyelerin biyolojik su arıtma tesisleri inşa edilecek. Bunu da belediyeler yapamayacağına göre DSİ’ye yükledik. Islah OSB için kanun çıkardık, bunları bir araya topladık. Sanayi için müşterek ileri atık su arıtma tesisleri yapılıyor, onu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve OSB yönetimleri birlikte yapıyor” şeklinde konuştu.
“CHP’Lİ BELEDİYELERİN YAPMADIĞI TESİSLERLE BİZLERİ SUÇLUYORSUNUZ”
Bakan Eroğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Çöpleri toplamak belediyelerin asli vazifesi, bunların arıtma tesislerini tamamen biz inşa ettik. CHP’li belediyelerin yapmadığı tesisleriyle bizleri suçlarsanız, size diyeceğim el insaf. Taşın altına elimizi, kafamızı koyan biziz, onlar ise ahkam kesiyor. Yok öyle bir şey kusura bakmayın. Zaten bu yıl bitiyor bizim işimiz, sanayicileri de kontrol edeceğim. Bilim Sanayi Bakanı 800 milyon TL harcadı ona da buradan teşekkür ediyorum” dedi.
Basın toplantısının ardından Valiliğin bahçesinde 13 tesisin içinde bulunduğu toplu açılış törenine geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, burada yaptığı konuşmanın ardından açılışı gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.