Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu: “Bizler Türkiye’nin geleceği için inadına ‘evet’ diyeceğiz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Avrupa’da yayın yapan ve Türkiye karşıtı haberler yayınlayan gazetelere tepki göstererek, “Avrupa Birliği ‘hayır’ diyor. Hatta Almanya’da gazetelerde Türkçe manşetler atılmış, ‘hayır’ diyin yazıyor. Ya size ne. Bizim işimize siz niye karışıyorsunuz, biz sizin işinize karışıyor muyuz? Onlar Türkiye’nin çok muhteşem bir hızla büyüdüğünü gördü. Ondan bu şekilde konuşuyorlar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2017 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2017 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Avrupa’da yayın yapan ve Türkiye karşıtı haberler yayınlayan gazetelere tepki göstererek, “Avrupa Birliği ‘hayır’ diyor. Hatta Almanya’da gazetelerde Türkçe manşetler atılmış, ‘hayır’ diyin yazıyor. Ya size ne. Bizim işimize siz niye karışıyorsunuz, biz sizin işinize karışıyor muyuz? Onlar Türkiye’nin çok muhteşem bir hızla büyüdüğünü gördü. Ondan bu şekilde konuşuyorlar” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Manisa’da yapılacak olan 231 milyon TL’lik 21 tesisin temeli, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katıldığı törenle atıldı. Yunusemre Belediyesi bahçesinde düzenlenen törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Recai Berber, İsmail Bilen, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürvekili Murat Acu, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Bakan Eroğlu’nu ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Yunusemre Belediyesi 3 yıllık bir belediye. Yunusemre Belediyesi olarak büyük projeleri önümüze kattık. Belediyemizin kuruluşunu tamamladık. Büyük adımlarla ilerliyoruz. Çok sayıda projeyi hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Yollar, kaldırımlar, temizlik, yeni projeler, kentsel dönüşüm, toplu konut hamlelerimiz. Kısacası çok büyük çalışmalarımız var. Açılacak ve temeli atılan tesisler içerisinde bizlerin de projeleri bulunuyor. Devlet Su İşleri ve Muradiye Orman Fidanlığı’yla ortak çalışmalarımız var. Huzurlarınızda onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Elbette en büyük teşekkürümüz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile size. Yine Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz burada yine teşriflerinizle Manisa Tabiat Parkı’nı yeni görünümüyle hizmete açıyoruz. Orada yapacağımız çok özel ve güzel çalışmalar olacak. Orada hem doğa ve şehir müzesi, sanat merkezi ve sosyal tesisi inşa edilecek kompleks yapının da bugün temelini atıyoruz. Yine bakanlığınız desteğiyle ‘1 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor’ projemizi başlattık. 700 bini belediyemiz tarafından finanse edilerek Muradiye Orman Fidanlığında üretilecek, 300 bini de sizlerin desteğiyle belediyemize hibe edilecek” diye konuştu.

Törende, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Vekili Murat Acu, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Manisa Valisi Hakan Güvençer de bir konuşma yaptı.

Vatandaşlara seslenen Bakan Eroğlu ise Manisa’nın fahri milletvekili olduğunu dile getirerek, bakanlığın ilde yaptığı yatırımları anlattı. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye göndermede bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı, “Türkiye’nin incisi Manisa’da olmaktan mutluluk duyuyorum. Vekil kardeşlerimle birlikte Manisa için yüreğimiz atıyor. Sağ olsun milletvekillerimiz bizi 6. milletvekili olarak ilan ettiler. Yunusemre Belediye Başkanımız değerli kardeşim Mehmet Bey’e de teşekkür ediyorum. Mesir Tabiat Parkı’nı çok güzel yaptı. Orada güzel bir yapı da kurdu. Biz de bunun planlarını onaylayarak valilikte imzasını attık. Bereketli olmasını diliyorum. Ailenizle gidin bu güzel mekanı görün” dedi.

“Türkiye’nin geleceği için inadına ‘evet’ diyeceğiz”

Anayasa halk oylaması hakkında da konuşan Eroğlu, “Bu oylama milletimizin geleceği için fevkalade önemlidir. Yönetim sistemimiz değişiyor. Artık Cumhurbaşkanlığı yönetimi sistemi geliyor. Bu halk oylamasında Manisa’mızın gümbür gümbür ‘evet’ demesini bekliyoruz. Sultan Alparslan 26 Ağustos 1071 tarihinde bir cuma günü atına bindi ve beyaz kefenini giyerek kendisinden çok daha kalabalık bir orduyu perişan etti. Bu zaferin bininci yılını yeniden doğan çocuklarımız 2071 yılında kutlayacak. İnşallah o zamanlar Türkiye’miz küresel büyük bir güç olacak. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Bu yüzden anayasa değişikliği halk oylamasında kararımızın ‘evet’ olması gerekiyor. Avrupa Birliği ‘hayır’ diyor. Hatta Almanya’da gazetelerde Türkçe manşetler atılmış, ‘hayır’ diyin yazıyor. Ya size ne. Bizim işimize siz niye karışıyorsunuz, biz sizin işinize karışıyor muyuz? Onlar Türkiye’nin çok muhteşem bir hızla büyüdüğünü gördü. Ondan bu şekilde konuşuyorlar. Bizler Türkiye’nin geleceği için inadına ‘evet’ diyeceğiz. Bir de bu alçak FETÖ terör örgütü var ya ‘hayır’ diyin diyor. Terör örgütü PKK Kandil’den mesaj gönderiyor, ‘Aman ‘evet’ çıkarsa biz duman oluruz. ‘Hayır’ diyin diyor. Tüm terör örgütleri birleşmiş ‘hayır’ için çalışıyor. Dolayısıyla milletimiz istikrar ve gençlerimizin istikbali için ‘evet’ diyecek. 18 madde çok açık. Bazıları bunları istismar ediyor ve yalan yanlış beyanlarda bulunuyor. Biz tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan için ‘evet’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından davetlilerle birlikte toplu açılış töreni gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu ve davetliler törenin son bölümünde ise üreticilere fidan dağıttı. Başkan Çerçi, günün anısına Bakan Eroğlu’na mesir sepeti hediye etti.

Temeli atılan tesisler

Akhisar Çamönü Barajı ve sulaması, Alaşehir Toygar Barajı ve sulaması, Demirci Boyacık ve sulaması, Demirci Kılavuzlar Barajı ve sulaması, Demirci Sayık Barajı ve sulaması, Yunusemre Beydeğirmeni Barajı ve sulaması, Yunusemre Beydere Barajı ve sulaması, Kula Emre Barajı ve sulaması, Şehzadeler Belenyenice Barajı ve sulaması, Yunusemre Sarma Barajı, Sarıgöl sulaması yenilemesi, Kırkağaç Çobanlar Barajı ve sulaması, Akhisar Selçikli Mahallesi Köyiçi Deresi taşkın koruma, Köprübaşı ilçe merkezi taşkın koruma, Sarıgöl Bahadırlar ve Güneyadamları mahalleleri Karal deresi 2. Kısım, Soma ilçe merkezi Bakırçay 2. kısım, Saruhanlı Yeni Osmaniye Mahallesi Kuru Dere ve Yunusemre Akgedik Mahallesi Gürle Deresi taşkın koruması, müteferrik tesisler, Spil Dağı Milli Parkı Sağlık Oteli, Mesir Tabiat Parkı Tabiat Eğitim Merkezi, Mesir Tabiat Parkı Kır Lokantası.

Yunusemre’de 2 tesis hizmete girdi, 1’inin de temeli atıldı

Vatandaşların hafta sonlarını doğayla iç içe bir mekanda değerlendirebileceği Mesir Tabiat Parkı yeni görünümüyle hizmete açıldı. Parkın içerisinde gölet ve şelaleler, piknik alanları, yürüyüş yolları, yağmur barınağı hayvanat bahçesi ve 477 yıldır hastalara şifa olan mesir macununda kullanılan bitkilerin üretim serası ve tanıtım panosu bulunuyor. Yine Yunusemre Belediyesi bahçesinde faaliyete geçen Yunus Parkı’nın da açılışı gerçekleştirilirken; Manisa Tabiat Parkı üzerinde içerisinde Kültür ve Sanat Evi, Misafirhane ve sosyal tesisin yer aldığı projenin temeli atıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.