Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Eroğlu: “Almanya’nın Kararı Yok Hükmündedir”

Bir dizi program için Eskişehir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkallığı binasında partili üyeler ile bir araya geldi.Toplantıya, AK Parti Eskişehir...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bir dizi program için Eskişehir’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti İl Başkallığı binasında partili üyeler ile bir araya geldi.
Toplantıya, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve parti yöneticileri de katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eskişehir’e yapılması planlanan yatırımlar hakkında partililere bilgi verdi. Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eroğlu, Almanya’nın ‘Ermeni Soykırımı’ hakkında verdiği kararı tanımadıklarını vurguladı. Ermeni soykırımı konusunu, siyasetçilerin yerine tarihçilerin çözmesi gerektiğini belirten Bakan Eroğlu, “Biz yok farz ediyoruz. Ya ben arkadaşlar, ben hocam ifşa etmedi. Benim mühendislik dışında bir de tarih ile alakalı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü bitirdim. Mevzum da buydu.Yani şimdi bakın, bu mevzuya tarihçiler karar verir. Parlamenterler ve siyasiler buna karar veremez bu yanlıştır. O zaman siyasi bir karar olur. Dolayısıyla bu karar yok hükmünde” ifadelerini kullandı.
“ALMANLARIN YAPTIĞI GİBİ GAZ ODALARIMIZ YOK BİZİM”
Ermeni soykırımı iddialarıyla verilen kararda öncelikle Almanya’nın kendi tarihine bakması gerektiğini söyleyen Eroğlu, Türk milletinin kimseye zulmedemeyeceğini belirtti. Bakan Veysel Eroğlu, “Bakın biz diyoruz ki, burada biz tarih boyunca herkesi kucaklamışız, şefkatle bakmışız. Hiçbir insana zulüm edemeyiz, çünkü bizim bu kültürümüzde, dinimizde var. Asla böyle bir şey yoktur. Sadece 1915 yılında orada Doğu Anadolu’daki bazı Ermeni vatandaşlarımızı başka bir yere taşımak maksadıyla kanun çıkarıldı. Yani orada Almanların yaptığı gibi bilmem gaz odalarında falan böyle bir şey yok. Biz onları koruyarak, hatta onları askerlerimiz koruyarak götürdü. Nitekim ki, Lübnan’da, Suriye’de, Amerika’daki bu kadar Ermeni var. Katledildi de onlar nereden gitti. Dolayısıyla bu doğru bir karar değildir, yanlıştır, siyasi bir karardır. Bizim açımızdan da yok hükmündedir” dedi.
“ARŞİVLERİMİZ SONUNA KADAR AÇIK”
Soykırım iddialarını ortaya atan ülkelere tarih arşivlerinin sonuna kadar açık olduğunu belirten Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Bence bütün batı kendi tarihi ile yüzleşsin, onları ortaya çıkarsın. Bir baksın bakalım neler yapmışlar. Bizim tarihimizde böyle bir şey yok. Biz bırakın onları katletmeyi, çoğunu koruma altına almışız. Merhamet derseniz bizde, insanlık derseniz bizde. Bakın Suriye’den 3 milyon insan Türkiye’ye sığındı. Onlar üç kişi almak için bir takım sıkıntılar çıkarıyor. Üstelik dinini değiştirme mecburiyeti getiriyor. Böyle bir şey var mı? Bizde ise dinde zorlama yoktur. Herkes düşüncesinde, inancında hürdür anlayışı var. Dolayısıyla fazla şey yapmaya gerek yok, yok hükmündedir bizce. Ve neticede karar verilecekse bizim arşivlerimiz sonuna kadar açıktır. Buyursunlar, gelsinler, incelesinler.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.