Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Elvan: "Körfez Geçişi ile ilgili hükümet olarak hazırız"

İzmir Valiliği ziyaretinde konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Ankara’dan Polatlı’ya Afyona; oradan Uşak, İzmir’e kadar uzanan yüksek hızlı tren hattı projemiz için çalışmalar devam ediyor. 2019 sonunda bitirebilmek için geceli...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Elvan: "Körfez Geçişi ile ilgili hükümet olarak hazırız"

İzmir Valiliği ziyaretinde konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Ankara’dan Polatlı’ya Afyona; oradan Uşak, İzmir’e kadar uzanan yüksek hızlı tren hattı projemiz için çalışmalar devam ediyor. 2019 sonunda bitirebilmek için geceli gündüzlü çalışıyoruz. 2019 sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Körfez Geçişi ile ilgili olarak biz hükümet olarak hazırız. Projemiz ve ÇED’imiz hazır. İzmir halkının talep etmesi halinde bu projeleri gerçekleştireceğiz" dedi.

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere İzmir’e gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İzmir Valiliğini de ziyaret etti. Valilik anı defterini imzalayan Bakan Elvan, daha sonra İzmir projeleri ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Elvan, "İzmir ülkemizin lokomotif illerinin başında geliyor. Hükümetimizin üzerine titrediği, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın hassasiyetle durduğu, hükümetin bir anlamda İzmir için ne gerekiyorsa yaptığı bir süreçten geçiyoruz. İzmir bizim için çok derece önemli. İzmir’i çok daha güzel günler bekliyor. Çok önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. İzmir sanayi ve ticaret açısından önemli bir merkez. Önemli bir ihracat potansiyeli var. Turizmde de son derece güçlü bir ilimiz. Ankara’dan Polatlı’ya Afyona; oradan Uşak, İzmir’e kadar uzanan yüksek hızlı tren hattı projemiz için çalışmalar devam ediyor. 2019 sonunda bitirebilmek için geceli gündüzlü çalışıyoruz. 2019 sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Körfez Geçişi ile ilgili proje çalışmaları yapıldı. Bu konuda yaklaşımımız hep şudur; biz halkla bütünleşen bir partiyiz. Vatandaşımızın isteği ve arzusu ne ise bizim de isteğimiz ve arzumuz odur. Bu doğrultuda Körfez Geçişi ile ilgili olarak biz hükümet olarak hazırız. Projemiz ve ÇED’imiz hazır. İzmir halkının talep etmesi halinde bu projeleri gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Bakan Elvan, İzmir Valiliği ziyaretinin ardından cuma namazı kılmak üzere Konak ilçesinde bulunan Hisar Camisine geçti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.