Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Efkan Ala bayram namazını Bursa’da Kıldı

BURSA (İHA) – İçişleri Bakanı Efkan Ala, bayram namazını Ulu Cami’de kıldı. Bakan Ala, küresel bir terör belası olduğunu belirterek dünyayı işbirliğine çağırdıklarını söyledi.Binlerce kişilik cemaatle kılınan bayram namazının...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURSA (İHA) – İçişleri Bakanı Efkan Ala, bayram namazını Ulu Cami’de kıldı. Bakan Ala, küresel bir terör belası olduğunu belirterek dünyayı işbirliğine çağırdıklarını söyledi.
Binlerce kişilik cemaatle kılınan bayram namazının ardından vatandaşlar birbirleriyle ve Bakan Ala ile bayramlaştı. Ayrıca Bursa Valisi İzzettin Küçük de Bursa’daki ilk bayram namazını Ulu Cami’de kıldı.
Namaz çıkışında açıklamalarda bulunan Ala, "Bütün milletimize iyi bayramlar diliyorum. Bütün İslam aleminin de bayramını tebrik ediyorum. Bu bayramın tüm insanlığa huzur, barış ve esenlik getirmesini temenni ediyorum. Dünyadaki çeşitli ülkelerde, Amerika’dan Almanya’ya, Fransa’dan Suudi Arabistan’a, Türkiye’ye kadar insanların başının belası olan, insanlık düşmanı bir küresel terör söz konusu. Buna karşı Rabbimizin yardımlarını diliyoruz ve küresel alanda da işbirliği çağrısında bulunuyoruz. Öyle bir çağa adım attık ki, birimizin menfaatine olan diğerimizin de menfaatine oluyor, bir ülkenin zararına olan diğer ülkelerin de zararına oluyor. Onun için insanlık hep birlikte yeni bir medeniyeti inşa etmelidir. Bu bayramın, bu düşünceleri irdeleme fırsatı sunmasını diliyorum. Hepimizin bayramı mübarek olsun" dedi.
Vali Küçük ise bayram mesajında, "Bütün Bursalıların ve İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Çok güzel bir sabaha uyandık gerçekten. Bursa’da yeşil tadında, şeker tadında böyle güzel bir bayram. Bu bayramın birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını diliyorum. Tüm insanlığın zararına olan terör için bu bayramın, insanlığın yeni bir duruş kazanmak için düşünme fırsatı olduğunu düşünüyorum" dedi.
Açıklamaların ardından Efkan Ala ve İzzettin Küçük simit ve çay ile kahvaltı yapıp yanlarına gelen vatandaşların dertlerini dinledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.