Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çelik, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yağlı tohumlarla ilgili üretim ve ithalat kalemleri verilerini incelediklerini belirterek, bu yılı hazırlık dönemi olarak değerlendirdiklerini, gelecek yıl ihtiyaç olan ürünlere dönük çalışmaları...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yağlı tohumlarla ilgili üretim ve ithalat kalemleri verilerini incelediklerini belirterek, bu yılı hazırlık dönemi olarak değerlendirdiklerini, gelecek yıl ihtiyaç olan ürünlere dönük çalışmaları somut hale getireceklerini söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve dernek üyelerini makamında kabul etti. Tarım sektörünün stratejik bir sektör olduğunu belirten Bakan Çelik, yağlı tohumların da sektörün içerisinde ayrı bir stratejik öneme sahip olduğunu söyledi.
Tarımsal desteklere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Çelik, “Desteklerin yıl içinde yaygın değil derli toplu bir şekilde ele alınması ve ödenmesiyle ilgili bakışımızda bir sorun yok. Bunu da kamuoyu ile paylaşacağız. Tüm desteklerle ilgili müracaatların teke indirilmesi ve ödemelerin de yıl içinde iki kez yapılması şeklinde bir yaklaşımımız var” diye konuştu.
Bakan Çelik, yağlı tohumlarla ilgili üretim ve ithalat kalemleri verilerini incelediklerini ifade ederek, "Bu yılı hazırlık dönemi olarak değerlendiriyoruz, gelecek yıl ihtiyacımız olan ürünlere dönük nerede ne kadar ekilmesi, teşvik edilmesi, prim ödenmesi gerekiyorsa o çalışmaları daha somut hale getiriyoruz" dedi.
Tağşiş meselesine de önem verdiklerini vurgulayan Bakan Çelik, “Bu konuyla ilgili mevcut mevzuatımızın yeterli olmadığı inancındayız. Bu konuda müeyyideleri arttıran ve ikincisinden sonra da kapatma müeyyidesi ile karşı karşıya kalacakları bir düzenlemeyi hazırlıyoruz, bunu parlamentoya göndermek üzereyiz. Analizlerde metot birliği önemlidir. Daha önce arkadaşlara talimatları verdim, çalışma yapılıyor” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.