Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi 126. Bakanlar Komitesi Toplantısına Katılacak

Dısişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi 126. Bakanlar Komitesi toplantısına katılacak.Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun 18 Mayıs 2016 tarihinde Sofya’da yapılacak Avrupa Konseyi 126. Bakanlar Komitesi...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dısişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi 126. Bakanlar Komitesi toplantısına katılacak.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun 18 Mayıs 2016 tarihinde Sofya’da yapılacak Avrupa Konseyi 126. Bakanlar Komitesi toplantısına katılacağı belirtilerek, "Avrupa’da herkes için demokratik güvenliğin sağlanması" temasıyla düzenlenecek toplantıda, Avrupa’nın hâlihazırda karşı karşıya bulunduğu kitlesel göç dalgaları, terörle mücadele, Avrupa genelinde yükselişe geçen aşırıcılık, hoşgörüsüzlük, yabancı düşmanlığı ve ayrımcılık gibi güncel sorunların ele alınacağı kaydedildi.
Toplantının düzenleneceği 18 Mayıs tarihinin ülke için ayrıca önem taşıdığına dikkat çekilerek, "Türkiye, 62 yıl önce, 18 Mayıs 1954 tarihinde, Avrupa ortak hukuk alanının temelini oluşturan Avrupa Konseyi Sözleşmeler Sisteminin temel sütununu teşkil eden Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) taraf olmuştur. Türkiye, Avrupa’nın en kapsayıcı platformu olan Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesi olarak, Konsey ve kurumları başta olmak üzere, insan hakları mekanizmalarıyla yapıcı ve güvene dayalı işbirliğini kesintisiz biçimde kararlılıkla sürdürmektedir" ifadesi kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.