Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bülent Tüfenkci: "İtalya’yı Geçebilecek Duruma Geleceğiz"

55’inci AYMOD ’Uluslararası Ayakkabı ve Moda Fuarı’nı ziyaret eden, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, moda alanında üretimin artırılmasıyla Türkiye’nin İtalya’yı geçebilecek duruma gelebileceğini söyledi.’AYMOD Uluslararası...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
55’inci AYMOD ’Uluslararası Ayakkabı ve Moda Fuarı’nı ziyaret eden, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, moda alanında üretimin artırılmasıyla Türkiye’nin İtalya’yı geçebilecek duruma gelebileceğini söyledi.
’AYMOD Uluslararası Ayakkabı ve Moda Fuarı’ bu yıl 55’inci kez kapılarını açtı. Yeşilköy’de bulunan CNR EXPO’daki fuara Gümrük ve Ticaret Bakanı  Bülent Tüfenkci ve eşi Esra Tüfenkci katıldı. Bakan Tüfenkci, Fuarda ayakkabı stantlarını dolaşırken, Tüfenkci’nin eşi Esra Tüfenkci ise stantlarda beğendiği bir çantayı satın aldı. Bakan Tüfenkci’ye fuarda küçük bir çocuk, ayakkabı bakım seti hediye etti.
Bakan Tüfenkci, "Ayakkabı üreten ve hem yurt içi hem yurt dışı piyasasında adından söz ettiren firmaların buluştuğu bu fuarı gezmek için buradayız. Fuarı gezdiğimizde şahit olduğumuz manzara Türkiye’nin ayakkabı sektöründe  gelmiş olduğu nokta itibari ile bizleri gururlandırdı. Özellikle yerli üretimlerin olması tasarımların büyük bir kısmının yerli olması ve üretimin her bir aşamasında Türk insanının emeğinin olması bizi ziyadesiyle gururlandırdı" dedi.
"İTALYA’YI GEÇEBİLECEK DURUMA DA GELECEĞİZ"
Tüfenkci üretimin arttırılmasıyla Türkiye’nin İtalya’yı geçebileceğini belirterek, "Bu gelişmelerle beraber amacımız eğer üretimimizi büyütebilirsek, fabrikalarımızı büyütebilirsek, vermiş olduğumuz desteklerle ve teşviklerle bu adımları atıyoruz. Dünyada belki İtalya ile başa baş ya da İtalya’yı geçebilecek duruma da geleceğiz. Ben fuara katılan firmaların gözlerinde bu ışığı görüyorum. Üretimin sağlıklı olması, tüketici dostu olması, kullandıkları  malzemenin kalitesi de önemli. Gördüğümüz kadarıyla üreticilerimiz bu noktada artık titiz davranıyorlar. Hem görünümü, hem sağlığı hem de konumlandırdıkları fiyatlarla artık dünya ile rekabet edebilir haldeler. Ben katılan bütün firmalara teşekkür ediyorum" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.