Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bozkır Finlandiya’ya Gidiyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, resmi temaslarda bulunmak üzere Finlandiya’ya gidiyor.AB Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Bozkır, resmi temaslarda bulunmak üzere 22-24 Mart 2016 tarihleri arasında Finlandiya’ya...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, resmi temaslarda bulunmak üzere Finlandiya’ya gidiyor.
AB Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Bozkır, resmi temaslarda bulunmak üzere 22-24 Mart 2016 tarihleri arasında Finlandiya’ya bir ziyaret gerçekleştirecek.
Helsinki’de, Finlandiya Dışişleri Bakanı Timo Soini ile görüşmelerde bulunacak olan Bakan Bozkır, ayrıca Dışişleri Bakanı Soini’nin ev sahipliğinde düzenlenecek çalışma yemeğine iştirak edecek ve Bakan Soini ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.
Bozkır, Helsinki’de ayrıca Avrupa Birliği (AB) İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Kare Halonen ve Finlandiya Parlamentosu’nda AB İşlerinden Sorumlu Büyük Komite ile görüşmelerde bulunacak.
Bakan Bozkır, ziyareti kapsamında “İstiklal Marşı’nın Kabul Edilme Günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” ve “18 Mart Şehitler Günü” vesilesiyle Helsinki Büyükelçiliğimizce vatandaşlarımızın katılımıyla düzenlenecek etkinliğe de iştirak edecek ve hitapta bulunacak.
Bozkır’ın Finlandiya basınıyla da bir araya geleceği ziyaretinde, Türkiye-Finlandiya ve Türkiye-AB ilişkileri, AB katılım müzakerelerimizin ilerletilmesi, göç yönetimi ve terörle mücadele konularında Finlandiyalı muhataplarla görüş alışverişinde bulunulacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.