Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Avcı, Gastromasa Konferansı gala yemeğine katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gastromasa Konferansı gala yemeğine katıldı.2’inci Uluslararası Gastromasa Konferansı Gala Yemeği Çırağan Sarayı’nda düzenlendi. Yemeğe Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra çok sayıda...

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 22:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 22:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gastromasa Konferansı gala yemeğine katıldı.
2’inci Uluslararası Gastromasa Konferansı Gala Yemeği Çırağan Sarayı’nda düzenlendi. Yemeğe Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Gecede yaptığı konuşmada Uluslararası gastronomi konferansının Türkiye’de yapılması kadar doğal bir seçim olamayacağını ifade eden Bakan Avcı, “Biz epeden beri şu gerçeğin altını çizmeye çalışıyoruz. Türkiye deniziyle, kumuyla, güneşiyle birinci sınıf bir tatil beldesidir. Ama Türkiye bundan ibaret değildir. Türkiye deniz, kum, güneş turizminin çok ötesinde farklı alanlarda çok ciddi turizm potansiyelleri taşıyan bir ülkedir’’ şeklinde konuştu.
Türkiye’nin olağanüstü bir mutfak kültürüne sahip olduğunu vurgulayan Avcı, “Türkiye gerçekten bir imparatorluk varisi olarak bütün çevre ülkelerinde, çevre kültürlerinin de mutfak kültürlerini yeniden sentezlemiş olağanüstü mutfak kültürü olan bir ülkedir. Böyle uluslararası bir gastronomi konferansının Türkiye’de yapılmasından daha doğal bir seçim olamazdı. Öncelikle bu seçimi yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum’’ dedi.
Mevcut bütün materyallerle Türk mutfağının tanıtılması gerektiğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Birinci adım, sahip olduğumuz büyük hazinenin farkına kendimiz varmamız gerekiyor. Türk mutfağı gerçekten dünya mutfakları arasındaki seçkin yerini içselleştireceğiz. Sonra bunun tanıtımını, bilgilendirmesini misafirlerimize yapacağız. Bu uluslararası konferans ikinci adımın bir parçasıdır. Bununla da yetinemeyiz. Biz bütün materyallerimizle Türk mutfağının nasıl seçkin bir mutfak olduğunu tanıtmamız lazım’’ ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.