Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Avcı, "Bunlar TSK ile alakası olmayan hain teröristlerdir"

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir’deki demokrasi nöbetine katılarak, "Bunlar Türk Silahlı Kuvvetleri ile alakası olmayan hain teröristlerdir" dedi.Türkiye’de 15 Temmuz’un yankıları sürerken, vatandaşlar sokaklarda...

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 00:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 00:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Avcı, "Bunlar TSK ile alakası olmayan hain teröristlerdir"
Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir’deki demokrasi nöbetine katılarak, "Bunlar Türk Silahlı Kuvvetleri ile alakası olmayan hain teröristlerdir" dedi.
Türkiye’de 15 Temmuz’un yankıları sürerken, vatandaşlar sokaklarda ve meydanlardaki nöbetlerine devam ediyor. Eskişehir’de de günlerdir gece gündüz süren nöbetlere, birçok farklı görüşten insan katılıyor. Son olarak Eskişehir Vilayet Meydanı’nda düzenlenen demokrasi nöbetine AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi başta olmak üzere birçok siyasi parti destek verdi. Meydanı dolduran binlerce vatandaşa seslenen çeşitli partilerin siyasi partilerin il temsilcileri ve belediye başkanları ise birlik mesajları verdi.
"Türk Milleti bir destan yazdı, yazıyor"
Eskişehir’deki demokrasi nöbetine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, bir konuşma yaptı. Konuşmasında tüm şehirlerin meydanlarından aynı sesin yükseldiğini belirten Bakan Avcı, "Milletimize büyük geçmiş olsun. Türkiye gerçekten büyük bir badire atlattı, atlatıyor. Bunu siz yapıyorsunuz, sağlıyorsunuz. Şu anda sadece Eskişehir değil, Ankara’da, İstanbul’da, Samsun’da, Erzurum’da, Kayseri’de, bütün Türkiye’de millet ayakta. Şu anda bütün şehirlerimizin meydanlarında millet aynı sesi veriyor. Türk Milleti bir destan yazdı, yazıyor" dedi.
"Eskişehir burada Büyükerşen nerede?"
Meydanlardaki vatandaşların "Eskişehir burada Büyükerşen nerede?" diyerek, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı’nı işaret etmesi üzerine ise Bakan Avcı, "Vekili burada. Hepimiz buradayız. Hepimiz parti ayrımı gözetmeksizin düşünce, kanaat, inanç, mezhep ayrımı gözetmeksizin hepimiz hep birlikte Türkiye’yiz. Hepimiz al bayrağın altında birlikteyiz. Onun için müsterih olun, Türkiye burada. Sadece Eskişehir değil, Türkiye burada" cevabını verdi.
"Türk medyası dünyaya demokratik medya etiği dersi vermiştir"
Bakan Avcı’nın hedefinde ise yabancı yayın organları vardı. İsim vererek yabancı yayın organlarını eleştiren Bakan Avcı, Türk medyasına ise teşekkür etti. Türk medyasının dünyaya medya etiği dersi verdiğini aktaran Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Meraneti def etmek için olağanüstü bir gayret sarf eden bütün güvenlik güçlerimize emniyetimize, polisimize, devletine, vatanına, milletine, bayrağına sadık silahlı kuvvetler mensuplarımıza, hangi partiden olursa olsun demokrasi aşığı vatandaşlarımıza ve özellikle eski bir iletişim hocası olarak bütün dünyaya medyada demokrasi nasıl savunulur bunun dersini veren Türk medyasına ve televizyonlarına teşekkür ediyorum. Türkiye medyasına, radyolarına, televizyonlarına teşekkür etmemin çok önemli bir sebebi var. O gece, dünyanın adı çıkmış, güya objektif yayıncılığın simgesi haline geldiğini iddia eden isim vererek söylüyorum; BBC, CNN İnternational, New York Times, The Guardian gibi bir takım yabancı yayın organları o gece sanki darbe başarılı oluyormuş gibi bir irtiba uyandırmak için Türk televizyonlarının gösterdiği apaçık manzaralara rağmen, tüm Türkiye’den canlı yaptıkları yayınlara rağmen bunları görmezlikten geldiler. Kısa bir süre için işgal etmeye çalıştıkları TRT’den yayınladıkları uyduruk bir bildiriye dayanarak bu yabancı yayın organları sanki Türkiye’de bir otorite boşluğu varmış gibi, sanki darbenin muvaffak olma ihtimali varmış gibi, bir irtiba yaymak için özel bir çaba gösterdiler. Ama onlara en güzel cevabı Türk medyası verdi. O gece olayların başladığı tarihten bugüne kadar, şuana kadar Türk televizyonları ayrım gözetmeksizin hepsi için söylüyorum, hangi görüşten, kurumdan ve anlayıştan olursa olsun Türk medyası dünyaya demokratik medya etiği dersi vermiştir" şeklinde konuştu.
"Bunlar Türk Silahlı Kuvvetleri ile alakası olmayan hain teröristlerdir"
Öte yandan Bakan Avcı, nöbetlerin devam edeceğini belirterek, "İşimiz bitmedi. İşimiz aslında yeni başlıyor. Dolayısıyla bu nöbet devam edecek. Bu nöbet Başkomutan sayın Cumhurbaşkanı, "Teşekkür ederim" deyinceye kadar devam edecek. Türkiye; siyasi parti, kanaat vesaire ayrımı gözetmeksizin bir bütün olmuştur. Al bayrağın altında bir büyük millet destanı yazmaktadır. Ben bir kere daha buradan sizlere hatırlatmak istiyorum. Bu hain saldırıyı sakın ola ki, şanlı Türk ordusuyla, silahlı kuvvetlerimizin kendisiyle özdeşleştirmeyin. Bunlar asker elbisesi giymiş olsalar da, rütbeleri her ne olsa da, Türk Silahlı Kuvvetleri ile alakası olmayan hain teröristlerdir. Bunların şerefli Türk askeriyle, bayrağına, vatanına, milletine, devletine namus borcu ile bağlı olan şerefli Türk askeriyle alakaları yoktur. Dolayısıyla bunlar hakkında, yasalar içinde hiç endişeniz oması yaptıklarının hesabı teker teker sorulacaktır" ifadelerine yer verdi.
Bakan Avcı, meydanlarda sadece Türk bayrağı görmek istediklerini de sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.