Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Arslan’dan Ümit Kalko’ya teşekkür ziyareti

Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanı Ahmet Arslan, Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko’yu Mektebim Genel Merkezi’nde ziyaret ederek Kars’ta pazar günü temeli atılan Cemile Resul Kalko Anadolu Lisesi için teşekkür etti.Kars’ta...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Arslan’dan Ümit Kalko’ya teşekkür ziyareti

Ulaştırma Denizcilik ve Habercilik Bakanı Ahmet Arslan, Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko’yu Mektebim Genel Merkezi’nde ziyaret ederek Kars’ta pazar günü temeli atılan Cemile Resul Kalko Anadolu Lisesi için teşekkür etti.

Kars’ta pazar günü temeli atılan Cemile Resul Kalko Anadolu Lisesi için Bakan Arslan, Mektebim Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko’yu ziyaret ederek teşekkür etti. Bakan Arslan’a ziyaretinde Ak Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay eşlik etti. Ümit Kalko, Başkanvekili Haydar Sancak ve Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Sancak tarafından karşılanan Bakan Arslan, öğrenciler ile de fotoğraf çektirdi.

Ümit Kalko’nun, Mektebim Okullarının eğitim-öğretim programlarına ilişkin brifingi ile başlayan ziyarette, eğitim girişimcisi olmaya karar verdiği günden bu yana eğitimden kazandıklarını eğitime yatırmaya devam ettiklerini, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından ülkemizin geçirdiği zor günlerde birlik ve beraberliğimizin pekişmesinin vatanını, milletini seven ’gerçek vatansever’ nesiller yetiştirmekten geçtiğini bir kez daha gördüklerini söyledi. Kurduğu vakıfla Kars’ta yapacakları ilk eğitim yatırımı olan ve rahmetli anne ve babasının adını taşıyan 24 derslikli Cemile-Resul Kalko Anadolu Lisesi’nin temelini atmalarında Bakan Arslan’ın büyük destekleri olduğunu belirtti. Kalko ayrıca; yakın zamanda Kars Kağızman Karabağ köyüne yaptıracakları ilkokulun ve öğretmen lojmanının da inşaat çalışmalarına başlayacaklarını, Kars’ta el değmemiş köy okulu bırakmayana dek vakıf olarak çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım ile katıldığı seyahat nedeniyle iştirak edemediğini belirten Bakan Arslan kendisine vermiş olduğu sözü tuttuğu için Ümit Kalko’ya teşekkür ederek, gerek Kars iline gerekse memleketimizin tüm köşelerine yapacağı her türlü katkı için her zaman destek olacağını ve Kalko’nun tüm projelerinde yanında olduğunu belirtti. Kalko’nun ziyaret anısına teşekkür plaketi takdim etmesinin ardından Bakan Arslan Kars Ardahan Iğdır Dernekleri tarafından organize edilen Yöresel Günlerin açılışına katılmak üzere beraberindeki heyet ile Mektebim Genel Merkezi’nden uğurlandı. Kalko, akşamda yöresel günlerin açılışı nedeniyle İstanbul da bulunan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Kars il protokolünü akşam yemeğinde ağırladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.