Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Arslan: "PKK’ya bakarak 16 Nisan’da nerede durmanız gerektiği belli"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, milletin kendilerine desteği sürdükçe hizmete devam edeceklerini ifade ederek, "PKK’ya bakın, dağdaki elebaşlarının ’16 Nisan’da evet çıkarsa biz biteriz’ demesine bakın, nerede durmanız gerektiği belli. Türkiye’nin kalkınmasını, büyümesini istemeyen, bu coğrafyada istediği gibi at oynatmak isteyenlerin tavrına bakın yine nerede durmanız gerektiği belli" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, milletin kendilerine desteği sürdükçe hizmete devam edeceklerini ifade ederek, "PKK’ya bakın, dağdaki elebaşlarının ’16 Nisan’da evet çıkarsa biz biteriz’ demesine bakın, nerede durmanız gerektiği belli. Türkiye’nin kalkınmasını, büyümesini istemeyen, bu coğrafyada istediği gibi at oynatmak isteyenlerin tavrına bakın yine nerede durmanız gerektiği belli" dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tarsus Çamtepe Otoyolu Kavşağı Temel Atma Töreni’ne katıldı. Törende bakanlara, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, milletvekilleri ve il protokol üyeleri eşlik etti. Törende, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, temeli atılan Tarsus Çamtepe Otoyolu Kavşağı hakkında bilgi verdi. Ardından konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, temeli atılan kavşakla ilgili sıkıntının daha önce kendisine aktarıldığını kaydederek, kavşağın hizmete girmesiyle bu sıkıntının giderileceğini, hem Tarsus’un hem Mersin’in bu sorununun çözülmüş olacağına işaret etti. Yatırımların istikrar sayesinde gerçekleştiğinin altını çizen Elvan, "İnşallah milletimiz 16 Nisan’da, güçlü bir destekle, güçlü bir şekilde ’evet’ diyerek bu siyasi istikrarı kalıcı hale getirecek. Ülkemizin, Mersinimizin, Tarsusumuzun daha hızlı kalkınmasına, gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak" diye konuştu.

Milletin bekası, milli egemenliğin tam manasıyla tesis edilebilmesi için AK Parti olarak, MHP ile bir yola çıktıklarına vurgu yapan Elvan, "Ülkemizin bekasını, geleceğini sağlam temeller üzerine oturtma yönünde yola çıkmış olduğumuz bu çalışmalarda her bir kardeşimizin vatanını, milletini, devletini, bayrağını seven her bir kardeşimizin bu sürece destek vermesi son derece olumlu ve anlamlı. Bu bir siyasi parti meselesi değildir, bu bir memleket meselesidir, beka meselesidir. O nedenle vatanını, milletini, devletini ve bayrağını seven her bir kardeşimin bu süreçte yer almasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye olarak 7 düvele karşı mücadele ettiklerine dikkat çeken Elvan, "Avrupa’da yaşananları görüyorsunuz. Türkiye aleyhtarı girişimleri, FETÖ’cü ve bölücü terör örgütünün girişimlerini görüyorsunuz. O ülkelerde yaptıkları ’hayır’ kampanyalarını görüyorsunuz. Avrupa ülkelerini onlara nasıl kucak açtıklarını görüyorsunuz. Bunları dikkate aldığınızda, herhalde ülkesini seven her bir kardeşimizin de bizimle birlikte yoluna devam etmesi gerekir diye düşünüyorum. Biz birlikten, beraberlikten, dayanışmadan yanayız. Allah’ın izniyle kimse birliğimizi, beraberliğimizi ve dayanışmamızı bozamayacak. Kim ne yaparsa yapsın, hangi karanlık odaklar hangi girişimlerde bulunurlarsa bulunsunlar Allah’ın izniyle biz 16 Nisan’da güçlü bir ’evet’ diyerek Türkiye’nin önünü açacağız. Türkiye’nin geleceğini inşallah teminat altına alan bir döneme gireceğiz" şeklinde konuştu.

Rejim değişikliği iddiaları hakkında da konuşan Elvan, "Hiçbir şekilde rejim değişikliği söz konusu değildir. Cumhuriyetimizin temel ilkeleri, anayasamızdaki temel maddelerimiz aynen yerindedir ama birileri ortalığı karıştırmak için bu tür safsatalar, bu tür yalanlar uydurarak kampanya yürütmeye çalışıyorlar" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise Türkiye’nin her yerini kalkındırdıkları gibi Mersin’in de kalkınması için üzerilerine ne düşüyorsa yaptıklarını belirterek, “Son 15 yılda Mersin’e sadece bizim bakanlığımızın yaptığı yatırım 3 milyar 620 milyon lira. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın da inşaatına tekrar başladık. Tabi böyle bir önemli havalimanı yapıyorsanız bunun otoyola bağlanması gerekiyor. Otoyol bağlantı ihalesini de başlattık. 3 Nisan’da tekliflerini alıyoruz. Böyle bir havalimanı yapıp da Mersin Adana arası demiryolu ağına bağlamamak mümkün değil. Dolayısıyla demiryolu bağlantısıyla ilgili ihale sürecini de başlattık. Bugün yaptığımız kavşak önemli. Bu bölgenin erişebilirliğini, ulaşılabilirliğini kolaylaştırmak için bu kavşak çok önemli. Biz de süreci başlattık. Sözleşmesine göre önümüzdeki yıl Nisan’da bitiyor. Ancak bizim bu kadar bekleme lüksümüz yok. Hele bir kış daha bunun sıkıntısını yaşama lüksümüz yok. O yüzden bu senenin sonunda bu yolu bitireceğiz” diye konuştu.

"PKK’ya bakarak 16 Nisan’da nerede durmanız gerektiği belli"

Bakanlık olarak sadece Mersin’de yürütülen 24 projeleri olduğunu vurgulayan Arslan, “Mersin yatırımları hak ediyor. Mersin dik duruşuyla bunu hak ediyor. Burası gerçekten üretim merkezi. Burası ülkemizin ihracatına ciddi anlamda katkı veren bir lojistik üssü. Öyle olunca da bu lojistik üssünü ülkemizin her yerine daha konforlu bir şekilde eriştirmemiz, daha konforlu bir şekilde ulaştırmamız lazım. Hiç şüpheniz olmasın ki sizin bu desteğiniz oldukça, siz bu kadar sağlam bir şekilde iradenizin ve geleceğinizin yanında durdukça biz de daha fazla hizmet edeceğiz. PKK’ya bakın, dağdaki elebaşlarının ’16 Nisan’da evet çıkarsa biz biteriz’ demesine bakın, nerede durmanız gerektiği belli. Sizin iradenizin, geleceğinizin yanında durduğunuzu 15 Temmuz’da gösterdiniz. Türkiye’nin kalkınması, büyümesini istemeyen, bu coğrafyada istediği gibi at oynatmak isteyenlerin tavrına bakın yine nerede durmanız gerektiğini bilir, biliyorsunuz. Biz 15 Temmuz’da buna şahit olduk. Kadınlarımızın, gençlerimizin, 7’den 70’e nasıl herkesin dik durduğunu, nasıl beraber durduğunu, nasıl birliktelik ruhu gösterdiğini gördük. Bırakın onlar korksunlar. Siz gereğini yapın, siz desteğinizi verin. Allah’ın izni ile biz ülkemizi hedeflerine çok daha hızlı çok daha sağlıklı adımlarla eriştireceğiz. Hainlere ve dış güçlere destek olmamak, onların istediği bir sonucun çıkmaması adına bugünden sonra daha çok iş düşüyor hepimize" dedi.

Konuşmaların ardından Bakanlar ve protokol üyelerinin katılımıyla Tarsus Çamtepe Otoyolu Kavşağı’nın temeli atıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.