Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Ala, Manisa’da 2 Bin 500 Kişilik Spor Salonu Açılışını Yaptı

MANİSA (İHA) – İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Kardeşçe el birliği ile birbirimize kenetlenerek yola devam edeceğiz. Eğer böyle yaparsak aşamayacağımız engel yoktur. Eğer böyle yaparsak, kardeşçe olursak, yapamayacağımız elde edeceğiz...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MANİSA (İHA) – İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Kardeşçe el birliği ile birbirimize kenetlenerek yola devam edeceğiz. Eğer böyle yaparsak aşamayacağımız engel yoktur. Eğer böyle yaparsak, kardeşçe olursak, yapamayacağımız elde edeceğiz başarı yoktur. Onun için kardeşliğimiz saldırıyorlar. Merak etmeyin. Hiç kimse o Sur’da bir gedik açamaz. Sapasağlam bin yıllık kardeşliğimizi kimse bozamaz. Bizden ancak insanlık öğrenirler. Bizden ancak adamlık öğrenirler. Bizden ancak kardeşlik öğrenirler” dedi.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 2015 yılında yapımı tamamlanarak açılan 2 bin 500 kişi kapasiteli çok amaçlı spor salonu İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın katılımıyla açıldı. Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nun açılış töreninde Manisa’da Muradiye Spor Salonunu açan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile canlı bağlantı gerçekleştirildi. Manisa’da toplu açılış törenini yapan Başbakan Davutoğlu, Manisalılara seslenirken İçişleri Bakanı Efkan Ala da Yıldırım Beyazıt Spor Salonu’nun açılışını yaptı ve Turgutlululara seslendi.
Açılış törenine Bakan Ala’nın yanı sıra Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, AK Parti Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, İsmail Bilen, Manisa İl Gençlik Spor Müdürü Savaş Duman, CBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Mehmet Ali Yurdusev, Turgutlu Belediye Başkan yardımcısı İskender Tunç, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, Kadın Kolları Başkanı Nevin Baş, AK Parti Manisa eski milletvekili Süleyman Turgut, Turgutlu Belediyesi eski Başkanı Serhat Orhan katıldı.
Bakan Ala, spor salonu açılışında yaptığı konuşmada, "Terörle sonuna kadar mücadele edileceğini belirterek, "Gecemizi gündüzümüze neden katıyoruz? Sizin layık olduğunuz biçimde en iyi şartlarda okumanız, spor yapmanız, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmanız için yapıyoruz. Görüyorum ki sizlerde de bu heyecan var. İşte bu tesisleri sizler en iyi şekilde yararlanasınız diye yapıyoruz. Hiçbir şey, dünyada, Türkiye’de bölgemizde olup biten hiçbir şey sizi hedeflerinizden alıkoymasın. Rahat olun bilin ki sizin geleceğiniz için, gece gündüz çalışan amcalarınız, ağabeyleriniz, yöneticileriniz var. Sizler de yarın bizlerin yerini aldığınızda aynı azimle aynı heyecanla çalışacaksınız" diye konuştu.
"Bizler hizmet siyaseti yapıyoruz" diyen Bakan Ala, hizmet ürettiklerini belirterek, "Spor tesisleri ve bunun gibi başka tesisleri, sizler en iyi şekilde yetişeniz diye açıyoruz ve yapıyoruz. Başkaları yol kesiyor, tuzak kuruyor, asabımızı bozan bizi yolumuzda alı koymaya çalışan bazı işler yapıyorlar. Hiç merak etmeyin bakın geçmişe, biz bu önümüze koyulan her türlü tuzağı aşarak yolumuza devam ettik. Her türlü problemi çözerek yolumuza devam ettik. Bizler spor salonları yapıyoruz, okullar yapıyoruz, yollar yapıyoruz, barajları, altyapıları yapıyoruz, özel sektörün önünü açıyoruz onlar da ihracat yapıyor, dünyaya ülkemizi tanıtıyor. Biz en güzel imkanları sunuyoruz. Ekonomimizi geliştiriyoruz, kalkınmamızı sağlıyoruz. Bütün bunları bu memlekette gece gündüz çalışarak yapıyoruz. Helal hoş olsun" dedi.
“BİZDEN ANCAK KARDEŞLİK ÖĞRENİRLER”
Bir ailenin çocuğunun yanlış yolda olduğunu istemeyeceğini savunan Bakan Ala, siyaset yapıcılara da bir çift sözü olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Ailelerinin evlerinden, gönüllerinden koparıp çocukları yanlış yollara yöneltenlere kol kanat germeyin. Çocukların önüne verdiğimiz kamu imkanları, belediyelere gönderdiğimiz paraları işte buralarda yapıldığı gibi spor salonu olarak onlara verin. Onların sokaklarının önünde evlerinin önünü kazdırmayın. Onların geleceklerini çukurlara gömmeyin. Onların geleceklerine tuzak kurmayın. Onları işte böyle izciler, sporcular, öğrenciler, mühendisler, öğretmenler, kaymakamlar, valiler, belediye başkanları olarak yetiştirecek imkanlar sunun. Bu ülkeyi sadece biz yöneteceğiz, siz ne yaparsanız yapın geleceğinizi çukurlara koyun demeyin. Onların da bu ülkede yönetici olmalarına fırsat tanıyacak siyaset anlayışı güdün. Onların de önünü açın. Ve 79 milyon insanımız dünyada hak ettiği yere gelsin. Bu ülkenin bütün toprakları üzerinde, kuzeyinde güneyinde, doğusunda batısında, her yere gidiyoruz. Kardeşçe el birliği ile birbirimize kenetlenerek yola devam edeceğiz. Eğer böyle yaparsak aşamayacağımız engel yoktur. Eğer böyle yaparsak, kardeşçe olursak, yapamayacağımız elde edeceğiz başarı yoktur. Onun için kardeşliğimiz saldırıyorlar. Merak etmeyin. Hiç kimse o Sur’da bir gedik açamaz. Sapasağlam bin yıllık kardeşliğimizi kimse bozamaz. Bizden ancak insanlık öğrenirler. Bizden ancak adamlık öğrenirler. Bizden ancak kardeşlik öğrenirler.”
“LAYIK OLDUĞUNUZ ÜLKEYİ, ÖNÜNÜ AÇARAK HEDİYE EDECEĞİZ”
Çok güzel tesislerin kazandırıldığını ve kazandırmaya devam edileceğini ifade eden Bakan Ala, gençlerden sadece başarılı olmalarını istediklerini vurguladı. Bugün olan bütün meseleleri kararlılıkla çözerek yola devam edeceklerini belirten Bakan Ala, "Duyduğunuz haberler, sizi geleceğe olan azminizden vazgeçirmesin. Biz, bunları sizler için çalışarak bir araya gelerek kararlı bir duruşla çözeceğiz. Ve sizlere, layık olduğunuz ülkeyi, önünü açarak hediye edeceğiz. Her konuda ilerliyoruz ve gelişiyoruz. Avrupa Birliği ile vize muafiyeti görüşmelerini, anlaşmalarını yaptık ve önümüzdeki o kapıları da açacağız. Biraz gecikiyor. Neden biliyor musunuz? Biliyorlar ki dinamik gençler buralara rahat rahat girerse çok başarılı olurlar. Bu başarıyı bir miktar frenlemek istiyorlar. Ama frenleyebilirler mi? Frenleyemezler. Çünkü bizdeki bu azim, bu tip bariyerleri aşar ve olması gereken yerde oluruz" şeklinde konuştu.
"Hizmet siyaseti yapıyoruz, hizmeti ibadet biliyoruz" diyen Bakan Ala, ama bazılarının memlekette siyaseti millete eziyet diye yaptığını ve eziyete dönüştürdüğünü savundu. Ala, “Sizler öyle olmayacaksınız. Elbette problemler olur o problemleri çözüyorsanız ondan korkmayın. Aynı sizin kitaplarınızdaki sorular gibi. Eğer zamanınızda dersinize çalışırsanız ve cevaplar veriyorsanız sorulardan korkmazsınız. Eğer dersinize zamanınızda çalışırsanız önünüzdeki imtihandan da korkmazsınız. Hatta daha çok yüksek puan alabileceğinizi bilirsiniz. İşte ülke yönetmek de böyledir. Hiç merak etmeyin. Biz dersimize çalışmışız. Milletimiz de bizim arkamızda durmuş ve iradeyi, yetkiyi vermiş. Onun için biz de önümüze çıkacak problemlere hazırlıklıyız ve onları çözerek Allah’ın izniyle de milletimizden daha fazla not alarak yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.