Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Akdağ, Isparta’da 750 yataklı şehir hastanesini inceledi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Isparta’da 750 yataklı şehir hastanesinde incelemede bulundu. Türkiye’deki hastanelerde 100 yatağın 60’ının otel konforunda olduğunu söyleyen Bakan Akdağ, "Hedefimiz 2019’a kadar bunu en azından yüzde 95’lere...

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Akdağ, Isparta’da 750 yataklı şehir hastanesini inceledi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Isparta’da 750 yataklı şehir hastanesinde incelemede bulundu. Türkiye’deki hastanelerde 100 yatağın 60’ının otel konforunda olduğunu söyleyen Bakan Akdağ, "Hedefimiz 2019’a kadar bunu en azından yüzde 95’lere çıkarmak" dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Isparta ziyaretleri kapsamında şehir hastanesini inceledi. İlk olarak hastane çalışanlarıyla tokalaşan Bakan Akdağ, ardından hastane binasının inşasına ilişkin hazırlanan sinevizyon gösterisini izledi. Bakan Akadağ, Akfe Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’dan da hastane hakkında bilgi aldı.
Hastanede inceleme öncesi açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "750 yataklı hastanede binanın inşası, içinin teşrif edilmesi, malzemelerinin konması, cihazları konulması, sonra o binanın tüm bakımı, strelizasyona kadar, MR hizmeti, tomografi gibi hizmetleri özel sektöre yaptırmış oluyoruz. Bugün dünyadaki kamu özel ortaklığı projelerinin yüzde 40’ı Türkiye’de yürüyor. Dünya ekonomisinin daraldığı bir dönemde işleri alan müteahhit firmalar ve onların kurduğu ana şirket, dünyanın birçok yerinden Türkiye’ye finansman getirebiliyor. Bu çok önemli. Bunlar finans projeleri. Kamu özel ortaklığı ama sonuçta bir yerden para getirme projeleri. Biz Türkiye’yi kalkındırmak için ülkemize dışarıdan gelen yatırıma çok önem veriyoruz. Dışarıdan gelen paraya da çok önem veriyoruz. Tabi ki kendi tasarrufumuz önemli. Şükürler olsun bugün 21 projemiz bugün başarılı olarak devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, başbakanımızın takdirleriyle bu projeler 30’a erişecek ve belki 30’un da üstüne çıkacak. Tabi ortaklık olduğu için de iki tarafın da birbirini iyi anlaması, burada yapılacak işin birlikte yürütülmesi gerekiyor. Asıl hedef 80 milyon vatandaşımız pırıl pırıl bir hastanede hizmet alsın" dedi.

"Şehir hastaneleri düzeyinde Avrupa’da hastane yok"
Eskiden Anadolu’da insanların bir koğuş içinde yattıkları oteller olduğunu anımsatan Akdağ, şunları söyledi:
"Yaşı 50 ve üzerinde olanlar Anadolu’daki bu koğuş tipi otelleri bilirler. Otele giderseniz bir odada 4-6-8 yatak olur. Banyosu ve tuvaleti de koridorda bir yerdedir. Bunların adı otel. Ben Erzurum’dan geldiğimde böyle bir otelde kalırdım. Şimdi otel deyince böyle bir şey aklımıza gelmiyor. Ama AK Parti iktidara gelinceye kadar hastane deyince nedense böyle bir şey normal kabul ediliyordu. Hatta SSK Hastanelerini devralma aşamalarında maalesef eski düzen, eski zihniyet Sosyal Sigortalar Kurumu bürokratıyla bir toplantı yapmıştık. Ben orada ‘bundan sonra AK Parti olarak tüm hastanelerde vatandaşımıza banyolu, tuvaletli bir oda vereceğiz. Refakatçisi için bir koltuk olacak, içinde tüm ihtiyaçları için küçük bir buzdolabı olacak, kendisine ait bir dolabı olacak. Refakatçisi için ’koltuğu olacak, ayrıca televizyonu olacak’ demiştim. O bürokrat ‘sayın bakanım olmaz bu sizin dediğiniz şey’ demişti. Çok görmüştü bunu. Bu da bana çok enteresan gelmişti. Şükürler olsun şuanda Türkiye’deki hastanelerde 100 yatağın 60’ı bu hale dönüştürüldü. Hedefimiz 2019’a kadar bunu en azından yüzde 95’lere çıkarmak. Yüzde 100 hedef koyuyoruz ama yüzde 100 hedefler zordur. Bu çok tabii de bir şey. Bunu çok fazladan bir şey yapmışız gibi de düşünmemek lazım. Ama Şehir Hastaneleri sadece böyle değil. Buralar komple hem vatandaşın hizmet alması açısından hem çalışanların kolay hizmet vermesi bakımından Avrupa’nın en mükemmel hastaneleri oluyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Şehir Hastaneleri ayarında Avrupa’da hastane bulmak zor. Onun için Allah’a şükrediyorum. Bunun için de başımızda bize yol, hedef gösteren ve karşılaştığımız her zorlukta yanımızda duran bir Cumhurbaşkanımız olduğu için de cenabı Hakk’a şükrediyorum. Hastaneyi ziyaret edeceğiz. Bu teknik bir ziyaret olacak."
Çok kararlı olduklarını, hastaneleri eski dönemin otellerine benzemekten kurtaracaklarını kaydeden Bakan Akdağ, "Bu hastaneler için 5 yıldızlı otel gibi tarif edenler var. Bazıları da özel hastaneler gibi diyorlar. Biz bu tanımlamayı değiştiriyoruz. Bundan sonra Türkiye’de şöyle söylenecek; Isparta, Mersin, Yozgat ve diğer illerde bu projeler hayata geçtikten sonra ‘geçen bir özel hastaneye gittim neredeyse şehir hastanesi gibi yapmışlar’ diyecekler" ifadesini kullandı.
Bakan Akdağ açıklamasının ardından, hastanede basına kapalı olarak teknik incelmesini sürdürdü.

Gazi evine ziyaret
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 15 Temmuz gazisi Ispartalı Gazi Burak Kocabaş’ı da evinde ziyaret etti. Kocabaş, o gece ayağından vurulduğunu belirtirken 50 günlük bir tedavinin ardından sağlığına kavuştuğunu, tedavi sürecinin de devam ettiğini söyledi. Kocabaş ailesi de oğullarını tedavi gördüğü Haseki Hastanesindeki sağlık görevlilerine teşekkür etti.
Kocabaş’a geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Akdağ, sağlık çalışanlarının 15 Temmuz gecesi fedakarca hizmet verdiklerine dikkat çekti. Bakan Akdağ, "Birkaç saat içinde binin üzerinde yaralı hastanelere geldi. Bazıları şehit düştü. bir taraftan ağlayarak bir taraftan görevlerini yaparak hizmet ettiler. Sağlık çalışanlarını o gece yaptıklarını unutamayız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.