Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Akdağ ailelerle birlikte kurtarma çalışmalarını inceledi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Siirt’in Şirvan ilçesi Maden köyünde göçük meydana gelen bakır madeni sahasında, yakınları göçük altında kalan ailelerle birlikte incelemelerde bulundu. Bakan Akdağ, bütün dikkatlerini göçük altında kalan...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Siirt’in Şirvan ilçesi Maden köyünde göçük meydana gelen bakır madeni sahasında, yakınları göçük altında kalan ailelerle birlikte incelemelerde bulundu. Bakan Akdağ, bütün dikkatlerini göçük altında kalan işçilere ve ailelerine verdiklerini belirtti.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, beraberindeki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ve Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ile birlikte Şirvan ilçesi Maden köyünde göçük meydana gelen bakır madeni sahasına geldi. Bakan Akdağ, burada yetkililerden bilgi alıp, ailelerle görüştükten sonra, göçük altında bulunanların yakınlarıyla arama çalışmalarının sürdüğü bölgeye çıktı. Burada ailelerle birlikte çalışmaları inceleyen Akdağ, ailelere yakın ilgi gösterirken, yakını göçükte kalan bir adamın elini tutarak yürüdü.
İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Akdağ, çalışmaların büyük bir ciddiyetle sürdüğünü belirterek, “Sayın başbakanımızın talimatıyla geldim. Ulaştırma bakanımızın özel uçağıyla Siirt’e geldim. Gördüğüm kadarıyla hem AFAD ekipleri hem Enerji Bakanlığı’nın ekipleri çok iyi organize olmuş durumdalar. Burada arama kurtarma çalışmaları büyük bir titizlikle ve büyük bir uzmanlık çerçevesinde yürütülüyor. Ailelerle görüşme yaptık, onların da düşüncelerini aldık. Onları da düşünceleri var kurtarma çalışmaları nasıl yapılsın diye ama takdir edersiniz ki bu işi uzmanları yapıyor. Olay yerinde çok sayıda iş makinesi var. Büyük bir gayretle göçük altında kalan kardeşlerimize en kısa sürede ulaşmaya gayret ediyoruz. Öte yandan da bu çalışmaları yapan iş makineleri çalışanlarına zarar vermeden bu işi yürütmek lazım. Büyük bir ciddiyetle mesele devam ediyor. Olayın oluş biçimiyle alakalı olarak soruşturmalar devam ediyor” dedi.
Bütün dikkatlerini göçük altında olanlara ve ailelerine yönetmiş durumda olduklarına dikkat çeken Bakan Akdağ, “Aileler için de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ciddi bir psikososyal destek sağlıyor. Bunun büyük bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Güvenlik tedbirleri alınmış durumda. Sağlık Bakanlığımızın ekipleri hem UMKE hem de 112 ekipleri olay mahalindeler. Göçük altında kalan kardeşlerimizin en kısa sürede kurtarılması için çalışmaların gece gündüz büyük bir ciddiyetle devam ettiğini ve edeceğini de bir kere daha ifade ediyorum” diye konuştu
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.