Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahadıroğlu: “Selçuklu’nun, Osmanlı’nın Devamıyız”

İnegöl İlçesinde Konferans Veren Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, Selçuklu, Osmanlı Ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Aynı Milletin Devletleri Olduğunu İfade Ederek, “onlar Yıkıldı Da Biz Kurulduk Demek Yanlış; Biz Onların Devamıyız. Yoksa Bir İnkarin İçine Gireriz Ki Fatih’in Değil, Bütün İyi Adamların Bedduası Üzerimizde Olur” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahadıroğlu: “Selçuklu’nun, Osmanlı’nın Devamıyız”
Bursa’nın İnegöl ilçesinde konferans veren tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin aynı milletin devletleri olduğunu ifade ederek, “Onlar yıkıldı da biz kurulduk demek yanlış; biz onların devamıyız. Yoksa bir inkarın içine gireriz ki Fatih’in değil, bütün iyi adamların bedduası üzerimizde olur” dedi.
İnegöl Belediyesi tarafından Mobilya Müzesi’nde tertiplenen “İstanbul’un fethi” konulu konferansta konuşan tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, “İstanbul’un fethi bir devlet hedefidir. Hatta Osmanlı ve Selçuklu, ondan sonra da Cumhuriyet, bunlar aynı milletin devletleridir. Yabancılaştırmayın kendinizi. Ninelerinizin, dedelerinizin devletlerinden birinin adı Selçuklu, diğerinin adı Osmanlı idi. Onlar yıkıldı da biz kurulduk değil, biz onların devamıyız. Böyle baktığınız zaman taşlar yerine oturur. Yoksa bir inkârın içine gireriz ki Fatih’in değil, bütün iyi adamların bedduası üzerimizde olur” diye konuştu.
Vatandaşların ilgiyle takip ettiği konferans sonunda Belediye Başkanı Alinur Aktaş da bir konuşma yaptı. Bir tek mesaj vermek istediğini ifade eden Alinur Aktaş, “Geçmişimizi, tarihimizi çok daha fazla incelememiz gerekiyor. Geleceğe daha iyi yön vermemiz için bunu yapmalıyız. Gücümüz ecdadımız” dedi.
Bahadıroğlu, konferansın ardından kitaplarını imzaladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.