Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağlar’daki patlamada hasar gören evlerinin yıkılmasını istiyorlar

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında binaları hasar gören ev sahipleri, kendi binalarının da yıkılmasını istiyor.Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde emniyet müdürlüğü ek binasına 4 Kasım...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında binaları hasar gören ev sahipleri, kendi binalarının da yıkılmasını istiyor.
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde emniyet müdürlüğü ek binasına 4 Kasım tarihinde bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlenmiş ve 2’si polis olmak üzere 11 kişi şehit olmuştu. Patlamayla birlikte onlarca bina kullanılamaz hale gelirken, yüzlerce binada hasar oluşmuştu. Emniyet müdürlüğü ek binası ve 2 blok için alınan yıkım kararının ardından da binalar yıkıldı. Mevlana Halit Mahallesi 455. Sokak’ta Saf 1 ve Saf 2 apartmanlarında oturan vatandaşlar hasarlı olan binalarına girmeye korkuyor. Yaşadıkları şoku üzerlerinden atamadıklarını belirten vatandaşlar binanın oturulamayacak durumda olduğunu ifade ederek binanın yıkılmasını istedi.
“Binaya girmeye korkuyoruz”
Saf 1 apartmanında oturan Nurettin Bilge, kendisiyle beraber babası ve kardeşinin de bu binada daireleri olduğunu ve evlerine girmeye korktuklarını, dağınık şekilde akrabalarında kaldıklarını aktararak, şunları kaydetti:
“Kolonlar, kirişler birbirine geçmiş. Büyük çatlamalar var kolonlarda. Biz bu binanın yıkılmasını istiyoruz. Bu mağduriyetimiz giderilsin diye artık binamızın yıkılmasını istiyoruz. Binaya çıkıp inemiyoruz. Bina komple sallanıyor. Biz burada büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Eşyalarımızı götüremedik. Eşyalarımız paramparça olmuş. Bu binalarda oturulmuyor. Bu binaya daha kapsamlı bakılmasını istiyoruz. Mühendislerin daha ince çalışmasını istiyoruz. Gelip kolonların fotoğraflarını çeksinler. Burada insan oturabilir mi? Burada 34, yan binada 16 daire var. Orası da aynı şekilde. Onda da çatlaklar var. Bu binanın tadilatı olsa biz de idare ederiz. Biz bir şeyler kazanma peşinde değiliz. Burada yaşanmıyor”.
“Depremi bile beklemeye gerek yok, her an çökebilir”
Depremi bile beklemeye gerek olmadığını ve binada her an çökme tehlikesi olduğunu dile getiren, Bilge, “Sayın Başbakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Burayı yıksınlar. Burası yaşanılacak durumda değil. Yaşanılacak yer olsa yaşarız zaten. Neden kiraya gidelim. Şu an 15 nüfusla birlikte dağınık şekilde akrabalarımızda kalıyoruz. Burada devlet bize otel veriyor. Bize yardım da ediyor. Bunu inkar ediyor değiliz. Eşya tespitlerimizi de yaptılar. Hak yiyecek insanlar değiliz. Bunları da yapıyor devlet. Biz diyoruz ki bu bina yıkılıyor. Benim söylememle olmuyor. Mühendis getirsinler. 34 daire burada 16 daire yanımızdaki binada ve bunlar kullanılamaz durumda” diye konuştu.
Aynı apartmanda oturan Halide Yazıbilmez de, eşyalarının hepsinin kırıldığını ve binaya girmeye korktuğunu söyledi. 5 yıl önce kocasının vefat ettiğini ve öğrenci oğluyla beraber yaşadığını anlatan Gülcan Yücedurmuş ise, “Ben bu binanın da yıkılmasını istiyorum. Biz korkuyoruz. Zaten şok geçirdik. Burada nasıl oturalım. Şimdi bir akrabada kalıyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.