Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağlar’da Zarar Karşılanıyor

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Bağlar ilçesindeki vatandaşların zararlarının karşılanması için İlçe Kaymakamlığı’nın emrine 1 milyon 621 bin 361 TL gönderildiğini belirtti.Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Bağlar ilçesi Kaynartepe...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Bağlar ilçesindeki vatandaşların zararlarının karşılanması için İlçe Kaymakamlığı’nın emrine 1 milyon 621 bin 361 TL gönderildiğini belirtti.
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde terör eylemleri nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağı süresince yaşanan çatışmalarda vatandaşların ev ve işyerlerinde oluşan zararların tespiti ile ilgili çalışmaların tamamlandığını belirtti. Aksoy, çalışmalara zaman kaybetmeden başlandığını kaydederek, “Bu kapsamda hasar tespiti yapılan 489 vatandaşımıza ödenmek üzere Bağlar Kaymakamlığı’na 23-25 Mart tarihlerinde 390 bin 911 TL, hasar tespitleri tamamlanan bin 469 vatandaşımıza da ödenmek üzere 28 Mart tarihinde 1 milyon 230 bin 450 TL gönderilmiştir. 7 dosya ile ilgili olarak ise bilgi ve belge beklenmektedir. Sonuç olarak Bağlar ilçesinde başlatılan hasar tespit çalışmalarında bugüne kadar bin 965 vatandaşımızın hasar tespitleri tamamlanmış olup, toplam 1 milyon 621 bin 361 lira 26 kuruş, Başbakanlık Acil Destek Fonundan Valiliğimiz emrine gönderilen kaynaktan, Bağlar Kaymakamlığına gönderilmiştir. Bölücü terör örgütünün vatandaşlarımıza verdiği zararlara rağmen, devletimiz her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya ve onlara yönelik her türlü zararı karşılamaya devam edecektir. Bu vesileyle bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı çukurlara ve oluşturduğu barikatlara karşı çıkarak, onlara destek vermeyen ve örgüt mensuplarının bu çabalarını boşa çıkaran Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.