Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağlar esnafı yaralarının sarılmasını bekliyor

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde düzenlenen bombalı araç saldırısından zarar gören esnaf hem halktan hem devletten yardım bekliyor. Hasarlı olmasına rağmen dükkanlarını açmak zorunda olduklarını belirten esnaf yaralarının sarılmasını...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde düzenlenen bombalı araç saldırısından zarar gören esnaf hem halktan hem devletten yardım bekliyor. Hasarlı olmasına rağmen dükkanlarını açmak zorunda olduklarını belirten esnaf yaralarının sarılmasını istiyor.
Merkez Bağlar ilçesinde, içerisinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün bulunduğu emniyet müdürlüğü ek binasına bombalı araçlı saldırıdan sonra 2’si polis 11 kişi şehit olmuştu. Binalarda ağır hasar oluşurken vatandaşlar ve esnaf mağdur olmuştu. Esnafın çoğu dükkanları hasarlı olmasına rağmen hem tadilat yapıyor hem de çalışmaya devam ediyor. Dükkanın açmak zorunda olduğunu belirten 23 yıllık lokantacı Burhan Yüzkan, bütün eşyalarının zarar gördüğünü ifade etti. Özkan, patlama sırasında lokantanın kapalı olduğunu aktararak şunları kaydetti:
“Sabah iş yeri kapalıyken patlama oldu. Her şeyimiz zarar gördü. Kepenklerimiz, camlarımız iç içe girmişti. Kepenklerimiz komple gitmişti. Onları yaptırdık. Üç gün kapalı olduğumuz için içeride kalan et ve yemeklerimizin hepsini döktük. Hasar tespiti için geldiler. Hasarı yazdılar ve gittiler. Bu ara işlerimiz hiç yok. Mecbur kaldığımız için açtık. Personellerimiz mağdur olmasın diye iş yerimizi açtık. Şu an işler kesik. Devletimizden ve halkımızdan yardım bekliyoruz”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.