Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağcılarlı Engelli Sporculardan Olimpiyatlarda Büyük Başarı

2016 IPC Atletizm Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye adına mücadele ederek Milli Takımın turnuvada elde ettiği 7 madalyanın 5’ini kazanma başarısı gösteren Bağcılarlı engelli sporcular, Atatürk Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı.İtalya’nın...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2016 IPC Atletizm Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye adına mücadele ederek Milli Takımın turnuvada elde ettiği 7 madalyanın 5’ini kazanma başarısı gösteren Bağcılarlı engelli sporcular, Atatürk Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı.
İtalya’nın Grosseto şehrinde 10-16 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenen 2016 IPC Atletizm Avrupa Şampiyonası’na Bağcılarlı engelli milli atletler damga vurdu. Bağcılar Belediyesi Engelli Atletizm Takımı’nın sporcuları, Milli Takım’ın elde ettiği 7 madalyadan 5’ini kazandı. Şampiyonanın ardından gece geç saatlerde Türkiye’ye gelen sporcuları Atatürk Havalimanı’nda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve engelli sporcuların yakınları ellerinde çiçeklerle karşıladı.
7 MADALYANIN 5’İNİ KAZANDILAR
Şampiyonada dünya 2’nciliği bulunan Hamide Kurt, 100 ve 400 metrede altın, 800 metrede de bronz madalya kazandı. Yine, Zübeyde Süpürgeci ise 100 metrede 1’inci olurken, 400 metrede ise 3’ncü oldu. Engelli atlet Zeynep Hacet ise 100 metrede bronz madalya kazandı. Gülle atmada yarışan Hamza Doğan da bronz madalyaya ulaştı. Atletizm Milli Takımı’nın 7 madalyasından 5’ini Bağcılarlı sporcular kazandı.
“BÜTÜN İMKANLARI ONLAR İÇİN SEFERBER ETMEMİZ GEREKİYOR”
2016 IPC Atletizm Avrupa Şampiyonası’nda Bağcılar Belediyesi Engelli Atletizm Takımı’nın sporcularının milli takım adına kupalarla dönmesinin gurur verici olduğuna dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılar Belediyesi olarak engelli kardeşlerimize vermiş olduğumuz destekleri en güzel şekilde değerlendiriyorlar. Daha öncede farklı derecelerimiz vardı. Bu şampiyonada da rekor bir madalya ile bizi temsil ettiler. Bizleri gururlandırdılar. Türkiye olarak şampiyona da almış olduğumuz madalyaların beşini bizim takım almış oldu. Bağcılar Engelliler Sarayında onlara sunmuş olduğumuz imkanları heyecana dönüştürdüler. Gerek yurt içinde yurt dışında bu güne kadar çok madalya kazandılar. Basketbol takımımız bu yıl süper lige çıktı. Toplum olarak biz mutlu aile tablosu oluşturmak istiyorsak bütün imkanları onlar için seferber etmemiz gerekiyor. Bağcılar ailesi olarak hepsine aynı zamanda hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
SPORCULAR DA HEYECANLA YURDA DÖNDÜ
Turnuvada 100 metrede altın madalya elde eden Hamide Kurt, “Çok mutluyum, Avrupa Şampiyonasında Türkiye’yi çok güzel bir şekilde temsil ettim. Şampiyonadan iki altın, bir tane bronz madalya getirdim. Desteklerinden dolayı Bağcılar Belediyesine çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Zübeyde Süpürgeci ise, “Ben de 100 metrede ve 200 metrede Avrupa Şampiyonu ve Avrupa ikincisi oldum. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiğim için çok mutluyum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.