Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağcılar’daki sempozyum açılışına engelli Senem Ünal’ın okuduğu şiir damga vurdu

Bağcılar’da düzenlenen “1’inci Uluslararası Engellilik ve Din Sempozyumu”nun açılışı gerçekleştirildi. Açılışta, rüyasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i ve yürüdüğünü gördüğünü söyleyen engelli Senem Ünal’ın...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağcılar’da düzenlenen “1’inci Uluslararası Engellilik ve Din Sempozyumu”nun açılışı gerçekleştirildi. Açılışta, rüyasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i ve yürüdüğünü gördüğünü söyleyen engelli Senem Ünal’ın okuduğu şiir katılımcılara duygusal anlar yaşattı.
Bağcılar Belediyesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın iş birliğiyle düzenlenen “1’inci Uluslararası Engellilik ve Din Sempozyumu”nun açılışı Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen törenle yapıldı. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, engelli sarayı kursiyerleri, akademisyenler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkanlığını Prof. Dr. Abdülkerim Bahadır’ın yaptığı sempozyum Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Protokol konuşmaları ile devam eden sempozyumda engelli vatandaşların toplumdaki konumu ve din ilişkileri bağlamındaki yeri konuşuldu.
Ardından sempozyum kürsüsüne gelen engelli sarayı kursiyeri yürüme engeli bulunan Senem Ünal Hz. Muhammed’i rüyasında gördüğünü söyleyerek ve bunun üzerine yazdığı şiiri okudu. Ünal’ın rüyasında yürüdüğünü gördüğünü söylemesi salonda duygu dolu anlar oluştururken kendi yazdığı şiir katılımcılardan büyük alkış aldı. Daha sonra merkez kursiyerlerinin sema gösterisi katılımcıların beğenisini kazandı.
“Türkiye’nin yürekli kahramanları var ve engel tanımayan evlatları var”
Engelliler adına yapılan çalışmaların çoğaltılması gerektiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “ İslam dini öncesi çok tanrılı dinlere baktığımızda engellilerin ailelere verilen birer ceza olduğunu düşünmüşler. O cezaya istinaden de engellileri tamamen bulundukları ortamdan uzaklaştırmışlar. Bazen cüzamlılarla oturtmuşlar bazen ölümlerine sebep olmuşlar. Bizi bir arada tutan kardeşlik, hoşgörü dinini bizim engellilere çok net bir şekilde anlatmamız ve dinimizi onlara tanıtmamız gerekiyor. En önemli hedefimiz yüreklerde var olan engeli kaldırmak. 15 Temmuz gecesini yaşadık ve o gecede inanıyorum ki demokrasi nöbetlerinde sizlerde engelli kardeşlerimizin demokrasiye vurulan darbeyi, demokrasiye vurulmak istenen engeli kaldırmak için nasıl mücadele ettiğini hepimiz hep birlikte gördük. Türkiye’nin yürekli kahramanları var ve engel tanımayan evlatları var” dedi.
“Ben olsam bu sempozyumlara girmeden en az bir engelliyle 15-20 gün ilgilenirim”
Sempozyumun çok anlamlı olduğuna dikkat çeken AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, “Kur’an- Kerim’in görmeyen insanların okuması için basımını biz ancak yıllar sonra akıl etmeye başladık. İlk defa yine burada başlamıştı oda biz bir vakıf kurmuştuk, ilk defa yurt dışından matbaa getirdik. Çok geç kaldık, her şey de çok geç kaldık ama zaman geçmiş değil, çok hızlı gidebiliriz. 14 15 yılda çok büyük yollar aldık, yeniden çok şeyler mutlaka yapılabilir. Ben olsam bu sempozyumlara girmeden en az bir engelliyle 15-20 gün ilgilenirim” şeklinde konuştu.
“Engellisinin mutlu olmadığı bir yerde toplumun huzurundan bahsedilemez”
Sempozyumla engelli ve din ilişkisine dikkat çekmenin önemli olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Biz biliyoruz ki çocuğu gülmeyen, kadını güvende olmayan, gencinin umutlu, engellisinin mutlu olmadığı bir yerde toplumun huzurundan bahsedilemez. Bağcılar Belediyesi’nde engelli kardeşlerimize sosyal ve ekonomik hayatta yerlerini almaları için yardımcı olmak için çalışıyoruz ve din eğitimiyle de kardeşlerimize daha fazla katkı sunmak istiyoruz. İnşallah burada diğer programlarda olduğu gibi güzel bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum. Gerek spor alanında ki atletizmde ve diğer spor branşlarında Avrupa ve Dünya dereceleri var. En son Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’yi 4 tane engelli sporcu temsil etmişti atletizmde onun dördü de Bağcılar Belediye’mizin engelli sporcularıydı” dedi.
18-20 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan ve engelli bireylerin rehabilitasyonlarında, sosyal hayata katılımlarında önem taşıyan ‘1’inci Uluslararası Engellilik ve Din Sempozyumu’nda 7 ülkeden 80 katılımcı bulunuyor. 3 gün boyunca 8 oturum halinde yapılacak programda “Engellilik Bağlamında Dini Yaklaşım ve Din eğitimi” konuları ele alınacak. Almanya, Hollanda, Kuveyt, Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova ve Azerbaycan’ın da aralarında bulunduğu ülkeler ile yurt içinden gelen katılımcıların bulunduğu sempozyumun sonunda “Sonuç Bildirgesi” okunacak.
Sempozyum açılışı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a merkez kursiyerin yaptığı tablonun verilmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.