Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bafra’da Ekili Araziler Su Altında Kaldı

Samsun’un Bafra Ovası’nda bulunan Şirinköy, Kelikler ve Altunay mahallerinde çeltik ekili araziler, DSİ kanalının taşması sonucu sular altında kaldı.Bölgede incelemelerde bulunan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, arazilerin su altında...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’un Bafra Ovası’nda bulunan Şirinköy, Kelikler ve Altunay mahallerinde çeltik ekili araziler, DSİ kanalının taşması sonucu sular altında kaldı.
Bölgede incelemelerde bulunan Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, arazilerin su altında kaldığını belirterek, bölgede en az 5 bin dönüm çeltik ekili alan olduğunu hatırlattı. Tosuner, "Kelikler, Altunay bölgesinde Göltepe kanalına DSİ tarafından yapılan yanlış proje ile su akıntıya doğru değil de ters yöne gittiğinden çeltik şu an çilimin altında. Tamamen çapraz kanalla 1 metre yüksek, 1 metre alçaktaki 1 metre yükseğe gidip de akıntı yapmaz. Bu çeltiğin zararını kim ödeyecek? Sadece bir vatandaşın 60 dönüm arazi çinimin altında kalmış. Bu sene ekilen çeltiklerin yüzde 70’i bitmedi. Havalar soğuk gitti, vatandaş çok mağdur. Bugün 4 bin liraya tohum alıp da bin 400 liraya çeltik satıyor bu vatandaş" şeklinde konuştu.
Çeltik arazisi su altında kalan Hasan Kozluk ise, "Şu anda su tarlalarımızı bastı. Ne dinamomuz kaldı ne de panolarımız. 1 aylık pirinçlerimiz çilimin içinde kaldı. Çilim çeltiği gömdü. Devlet Su İşleri’nin gelip bakmasını istiyoruz"dedi.
Kelikler Mahallesi sakinlerinden çiftçi Faruk Erol da, "Birkaç yüz dönüm çeltik yapıyoruz. Devletin 2012 yılında yaptığı toplulaştırma programında açılan tahliye kanalının yanlış yönde açılmasından dolayı sadece bu yıl 4 defa arazilerimizi su bastı. Çünkü suyun gitmesi gereken yönden değil, diğer yönden tarlalara su girip, suyun çıkış olması yerden tarlalarımızı çilim bastı" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.