Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Babafingoyu Görmek İçin Tunca’ya Akın Ettiler

Edirne’de, romanlar babafingoyu görmek için Tunca nehrine akın etti. Hıdırellez şenlikleri için Sarayiçi’ni dolduran binlerce ziyaretçi, dileklerini nehre attı doyasıya eğlendi.Edirne’de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Babafingoyu Görmek İçin Tunca’ya Akın Ettiler
Edirne’de, romanlar babafingoyu görmek için Tunca nehrine akın etti. Hıdırellez şenlikleri için Sarayiçi’ni dolduran binlerce ziyaretçi, dileklerini nehre attı doyasıya eğlendi.
Edirne’de her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava ve Hıdırellez şenlikleri bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Romanların bin yıllık geleneği olan babafingo için sabah erken saatlerde Sarayiçi’ne akın eden ziyaretçiler, hem dileklerini Tunca nehrine attı hem de ezgiler eşliğinde doyasıya eğlendi.
“BARIŞ, KARDEŞLİK VE HUZUR”
Edirne Belediyesi tarafından her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava ve Hıdırellez şenliklerinin son programında, kente gelen binlerce ziyaretçi dileklerini Tunca nehrine bıraktı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu da roman kızlarla birlikte hazırladıkları ‘Barış, kardeşlik ve huzur’ yazılı çiçeği müzik eşliğinde nehre attı.
BİN YILLIK ROMAN GELENEĞİ
Tunca nehri kenarına Hıdırellez şenliği kutlamaları için gelen çok sayıda yerli ve yabancı turist, bölgede binlerce yıldır süregelen dilek tutma ritüelini gerçekleştirdi. Romanlar ve turistler, inanışları gereği ‘sağlık, arınma ve bereket’ için Tunca nehrine dileklerinin yazılı olduğu kağıtları attı dilek tutarak nehre mum bıraktı.
Türkiye’nin birçok bölgesinde çeşitli etkinliklerle kutlanan baharın müjdecisi olarak kabul edilen hıdırellez, Edirne’de de renkli görüntülere sahne oldu. Romanlar ve kente gelen turistler, Tunca nehri kenarında davul zurna eşliğinde doyasıya eğlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.