Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baba Gibi Kaymakam

Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, ilçedeki öksüz ve yetim 486 çocuğa "Baban ya da annen hayatta olsa kendisinden ne isterdin" sorusunu yönetti. Öksüz ve yetimlerin pembe laptoptan yavru köpeğe kadar bütün istekleri Kaymakam Sonel aracılığı...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baba Gibi Kaymakam
Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, ilçedeki öksüz ve yetim 486 çocuğa "Baban ya da annen hayatta olsa kendisinden ne isterdin" sorusunu yönetti. Öksüz ve yetimlerin pembe laptoptan yavru köpeğe kadar bütün istekleri Kaymakam Sonel aracılığı ile çocuklara iletildi.
Bandırma genelinde tespit ettirdiği 486 yetim ve öksüz çocuğa mektup göndererek mektubunun sonunda, ’’Eğer annen veya baban hayatta olsaydı, özlemini çektiğin, almalarını istediğin şey ne olurdu’’ diye sorarak isteklerini öğrenen Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, çocukların isteklerini hayırseverler ile paylaştı. Hayırseverlerin desteğini de alan Kaymakam Sonel, tüm öksüz ve yetim çocukları sevindirdi.
İlk olarak 2005’te Birecik’te 656, Of’ta 212, Seydişehir’de 283 yetim ve öksüz çocuğa ulaşan Kaymakam Sonel, Bandırma’da da 486 yetim ve öksüz çocuğa ulaşarak onların isteklerini yerine getirdi. Sonel, çocuklarla gönül bağı kurdu ve devletin sıcaklığını, şefkatini, merhametini onlara göstermiş oldu. Bandırma’da da proje kapsamında tespit edilen 486 yetim ve öksüz çocuğun mektupları Kaymakam Sonel tarafından tek tek okunarak istekleri belirlendi. Hayırseverlerin de desteği alınarak özel olarak hazırlanan hediye paketleri Müftü, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, Sağlık Ekibi, Daire Amirleri,Vakıf personeli, hayırseverler ile birlikte kendinin de içinde bulunduğu ekip tarafından akşamları evlerine götürüldü.
’Kaymakam Baba’, ’Kaymakam Amca’ diye başlayan mektuplarda beklentilerini sıralayan çocuklar, bilgisayar, genç odası, pembe laptop, cep telefonu, yavru köpek, paten isteğinde bulundu. ’Bayramlık almaya annemle gitmek isterdim’ , ’Babam ile pastaneye oradan da sinemaya gitmek isterdim’, ’Babam hayatta olsaydı ona sarılıp onu koklamak isterdim’ gibi duygu dolu sözlerle Kaymakam Sonel’e hitap eden çocuklar duygu dolu anlar yaşattı. Çocuklardan gelen istekler karşısında duygularını dile getiren Kaymakam Sonel, yetim ve öksüz çocuklardan gelen mektupları okurken bazen hüzünlendiğini bazen de tebessüm ettiğini belirterek, ’’Yol yaparız, bina da yaparız ama siz eğer en uzak köy ya da mahalledeki yetim ve öksüzü unutursanız ona sahip çıkmazsanız yaptığınız diğer işlerin hiçbir önemi yoktur’’ dedi.
"Devletimizin şefkatini, sıcaklığını şehit ailelerimize, gazilerimize, yetim ve öksüz çocuklarımıza, engeli olan vatandaşlarımıza, yaşlılarımıza göstermeliyiz" diyen Kaymakam Sonel, “Onların tebessümü ve duası bizler için çok önemli. Ocak ayından bugüne geçen sürede akşamları yetim öksüz evlatlarımızın evlerine çalışma arkadaşlarımızla giderek gönüllerini yapıp, isteklerini yerine getirdik. Bu ziyaretlere fırsat buldukça valimiz ve milletvekilimiz de katıldı. Ramazan ayı içerisinde de ziyaretlerimiz devam etti. Okullar kapanmadan tüm yetim ve öksüz çocuklarımıza ulaşarak istekleri yerine getirmiş olduk. Bu vesileyle emeği geçenlere,hayırseverlerimize ve Bandırma Ailesine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Bu çocuklarımızın eğitim hayatı boyunca yalnız bırakmayacağız. İnşallah gelecek Türkiye’sinde onları güzel yerlerde göreceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.