Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aziz Sancar’dan Gelen Davet Kadın Doktoru Kara Kara Düşündürüyor

Nobel Kimya Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar’ın yanında üst doktora başvurusu kabul edilen Kimya Doktoru Semra Taşan, ABD’de bir yıl kalabilmek için maddi yardım bekliyor.Fransa Dijon Üniversitesi Kanser Araştırma Enstitüsü Kimya Araştırmacısı...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nobel Kimya Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar’ın yanında üst doktora başvurusu kabul edilen Kimya Doktoru Semra Taşan, ABD’de bir yıl kalabilmek için maddi yardım bekliyor.
Fransa Dijon Üniversitesi Kanser Araştırma Enstitüsü Kimya Araştırmacısı Dr. Semra Taşan, yıllardır yaşadığı Fransa’da doktora yaptıktan sonra Türkiye’ye döndü. Bu arada üst doktora yapabilmek için Amerika Kuzey Carolina Üniversitesi’deki Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’a başvuran Semra Taşan’ın başvurusu geçtiğimiz ay kabul edildi. Üst doktora yapabilmek için 1 yıl boyunca ABD’de kalması gereken ancak bunun için yeterli maddi gücü olmayan Semra Taşan, kısa sürede yeterli maddi desteği bulamazsa Aziz Sancar’ın yanında üst doktora yapabilme şansından mahrum kalacak. 6 yıl önce evlendiği İsa Yıldırım ile yetkili mercileri dolaşarak yardım isteyen Taşan, bu fırsatı kaçırmak istemediğini söyledi.
"AZİZ SANCAR’A YAPTIĞIM ÜST DOKTORA BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ"
Tüm eğitimini Fransa’da gördüğünü kaydeden Semra Taşan, "2013 yılında kimya doktorası yaptım. Dijon Üniversitesi’nden mezun oldum. Geçtiğimiz yıl Türk bilim adamı Aziz Sancar, Kimya Nobel Ödülü’nü aldı. Bu benim için çok gurur verici bir şey oldu. Ben de bunun ardından kendisinin yanında üst doktora yapabilmek için başvurdum. 2 ay önce Aziz Sancar’dan bana mail geldi. Kendi laboratuarında beni doktora yapmak için kabul ettiği yazıyordu" dedi.
"AZİZ SANCAR’IN YANINDA TECRÜBE KAZANMAK İSTİYORUM"
Nobel ödüllü Aziz Sancar’ın yanında üst doktora yapmak istediğini belirten Taşan şunları söyledi: "1 yıl için kendisinin yanına gitmek istiyorum. Kanser bölümünde DNA üzerine çalışmak istiyorum. Benim çalışmalarım da kanser üzerine zaten. Daha çok bilgi alabilmek, tecrübe kazanmak için bu yola çıktım."
"ABD’DE YAŞAYABİLMEK İÇİN MADDİ YARDIMA İHTİYACIM VAR"
ABD’ye Aziz Sancar’ın yanına gitmesinin önünde tek engel olduğunu ifade eden Taşan, "ABD’ye gidebilmek ve kalabilmek için maddi yardıma ihtiyacım var. En az 40 bin doların gerek olduğunu söylediler. Bunu Türkiye Cumhuriyeti’nden bekliyorum ancak özel sektörden de maddi yardım olabilir. O parayı orada yaşayabilmek için kullanacağım. Aziz Sancar kendisi laboratuar masraflarını karşılıyor. Ancak kira, yemek, içmek gibi birçok alanda maddiyat lazım olacak. Bu konuda Cumhurbaşkanı ve Aziz Sancar’ın sohbetinde Türk bilim adamları için yardım konusu geçti. Ben de buna güvenerek zaten başvurumu yapmıştım. İnşallah sesimi duyarlar ve ben de üst doktorayı yaparım" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.