Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aziz Sancar: "Bana De Neden Nobel Almıyorsun Diye Ailemden Ve Çevremden Baskı Oldu"

Prof. Dr. Aziz Sancar, Medipol Üniversitesi’ni ziyaret ederek, REMER laboratuvarlarını gezdi. Sancar, Nobel ödülü almadan önce ailesinden ve çevresinden baskı gördüğünü belirterek, "Bana da çok baskı oldu. Kendimi kötü hissediyorum. Ailem,...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Prof. Dr. Aziz Sancar, Medipol Üniversitesi’ni ziyaret ederek, REMER laboratuvarlarını gezdi. Sancar, Nobel ödülü almadan önce ailesinden ve çevresinden baskı gördüğünü belirterek, "Bana da çok baskı oldu. Kendimi kötü hissediyorum. Ailem, ’Neden Nobel almıyorsun?’ dedi. Önemli olan temel bir şey bulmaktır. Ne olursa olsun eninde sonunda memleketimize, milletimize daha faydalı olmaktır, gaye o olmalı” dedi.
Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, Medipol Üniversitesi’nin Beykoz Kavacık Kampsü’nde bulunan REMER laboratuvarlarını gezerek  bilgi aldı. Bünyesinde nitelikli pek çok araştırmacıyı istihdam eden ve yerli aşı üretiminden kök hücre tedavilerine kadar pek çok projenin hayata geçirildiği laboratuvarları gezen Sancar’a Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Aydın ile REMER Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk eşlik etti.
Ziyarette Prof. Dr. Aziz Sancar, senato odasında kendisine takim edilen “öğrenim bursu” beratının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Sancar, “Bir ben biliyorum, bir de Allah biliyor demişimdir. O duygu çok önemli,  büyük bir buluşumuz oldu. O zaman gittim eşime  bunu söyledim. Bu duygu çok önemli. Nobel bizim için gaye değil. Bizim çok başarılı bilim adamlarımız var. Onlara sık sık ’Neden Nobel almıyorsunuz?, Ne zaman Nobel alacaksınız?’ diye soruluyor. Bana da çok baskı oldu. Kendimi kötü hissediyorum. Ailem, ’Neden Nobel almıyorsun?’ dedi. Benim buluşlarım 1982’den beri ders kitaplarında ve önemli olan odur. Önemli olan temel bir şey bulmaktır. Ne olursa olsun eninde sonunda memleketimize, milletimize daha faydalı olmaktır, gaye o olmalı” dedi.
Daha sonra öğrencilerle buluşan Aziz Sancar, onlara Nobel’e giden başarı hikayesini anlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.