Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azgın sularla boğuşup Kocasu Vadisi’ni yüzerek geçtiler

Bursa’nın Keles ilçesinde 15 kişilik ekip, 13 kilometre uzunluğundaki Kocasu Vadisi’ni yüzülerek geçti.Keles’in doğal güzelliklerini incelemek üzere ilçeye gelen Uludak ve Red Canyoning üyeleri, Kocasu Vadisi’nde bir ilki gerçekleştirdi....

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azgın sularla boğuşup Kocasu Vadisi’ni yüzerek geçtiler
Bursa’nın Keles ilçesinde 15 kişilik ekip, 13 kilometre uzunluğundaki Kocasu Vadisi’ni yüzülerek geçti.
Keles’in doğal güzelliklerini incelemek üzere ilçeye gelen Uludak ve Red Canyoning üyeleri, Kocasu Vadisi’nde bir ilki gerçekleştirdi. 15 kişiden oluşan ekip, Kocasu ırmağının azgın sularında yüzdü. Ekip, saat 10.30’da Kocakovacık köyü sınırları içinden girdikleri vadiden 18.30’da Gelemiç mevkiinde çıkarak, 13 kilometrelik parkuru 8 saatte yüzerek kat etti.
Kocasu’yu yüzerek geçen ekip üyeleri, “Tarlaların içerisinden geçen vadinin bir kısmı bahçeler ile çevrili. 10 kilometrelik kısım ise bakir. Birinci kilometrede 40 derece sıcaklıkta termal su, 7’nci kilometre de buz gibi kaynak suyu var. Çok güzel şelalesi bulunan vadi tabiat parkı ilan edilmeyi bekliyor. Kocasu Vadisi’nin çıkışında kaya tırmanıcılarının Gelemiç tırmanış bahçesi var. Kaya tırmanışı yapmak için sayısız tırmanıcı bu bölgeyi ziyaret ediyor. Kocasu ırmağının Tunçbilek kömürlerinin yıkanması sonucu bize renginin değiştiği söylendi. Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün bölgeyi inceleyerek bu güzel vadinin korunması ve turizme kazandırması için gerekli çalışmayı yapması lazım” dediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.