Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayvalık’ta ki orman yangınında bilanço; 15 hektar alan yandı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Şeytan Sofrası eteklerindeki Tımarhane Adası sırtlarında bulunan Cennet Koyu’nda çıkan orman yangının ardından muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, yangının 15 hektarlık...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2017 00:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2017 00:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ayvalık’ta ki orman yangınında bilanço; 15 hektar alan yandı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Şeytan Sofrası eteklerindeki Tımarhane Adası sırtlarında bulunan Cennet Koyu’nda çıkan orman yangının ardından muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, yangının 15 hektarlık alana zarar verdiğini açıkladı.

Kaymakam Nazlı yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Ayvalık’ın adeta ciğerleri olan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nda çıkan ve nedeni henüz belirlenemeyen yangından dolayı duyduğu derin üzüntüyü ifade etti.

Yangının çıktığı bölgeyi, yöre halkının ‘Cennet Koyu’ olarak isimlendirdiğini ifade eden Kaymakam Nazlı, “Ekiplerimiz bugün hazırlayıp bana verdikleri raporda; 15 hektarlık bir alanın yangından zarar gördüğünü belirlediler. Ancak bu 15 hektarlık alanın içerisinde iki mera ve zeytinlik arazilerde var” diye konuştu.

Kaymakam Nazlı; yangın mevsimi olarak bilinen yaz döneminde vatandaşların ormanlık alanlarda daha dikkatli olmalarını da isteyerek, “Yanan her ağaç, geleceğimize bırakacağımız kara miras olacaktır” dedi.

Öte yandan; 7 bin 950 Ha alan ile Türkiye’nin en büyük Tabiat Parkı olma özelliğine sahip Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içerisinde çıkan ve 15 hektarlık alanda etkili olan yangının ardından yüzlerce genç çam ağacının küle döndüğü ve ormanda yaşayan binlerce yabani hayvan ile kuşların da telef olduğu gözleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.