Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayvalık’ta Guiness Rekoru denemesi yapıldı

10RIDERS Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilen ve yaklaşık 4 bin 500 motosiklet tutkununu ağırlayan 7’nci Uluslararası Balıkesir Motosiklet Festivali’nde en kalabalık motosiklet korteji oluşturularak Guiness...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 23:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
10RIDERS Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilen ve yaklaşık 4 bin 500 motosiklet tutkununu ağırlayan 7’nci Uluslararası Balıkesir Motosiklet Festivali’nde en kalabalık motosiklet korteji oluşturularak Guiness Rekoru denemesi yapıldı.
4-7 Ağustos tarihleri arasında Ayvalık Ali Bey (Cunda) Adası’nda gerçekleştirilen festival, Türkiye’nin farklı kulüpleri ile Yunanistan, Bulgaristan, Almanya, Portekiz ve Moskova’dan motosiklet tutkunlarını bir araya getirdi. Ayvalık’ta yaşayan motor tutkunları da festivalde yer aldı. Festivale 4 bin 500 motosiklet tutkunu katıldı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de rekor denemesi öncesi kamp alanına uğrayarak, “Ayvalık’a renk katan motorculara öncelikle hoş geldiniz demek istiyorum. Ayvalık’ı seçtikleri için organizasyon ekibine teşekkür ediyorum. Motor çok farklı bir tutku, farklı bir yaşam tarzı kopamıyorsunuz, sizleri çok iyi anlıyorum. Ben ilk motorumu 16 yaşında edindim. Ben de fırsat buldukça kullanıyorum” dedi.
Guinnes Rekorlar Kitabı’na girebilmek için bir motosiklet festivalinde en kalabalık motosiklet korteji oluşturularak dünya rekoru denemesi yapıldı. Bin 215 motorun katılımıyla oluşturulan kortej, saat 19.20’de tesis önünden hareket etti. Cunda(Alibey) Adası etrafından tur atan motorlar büyük ilgi gördü.
10Riders Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü Derneği Başkanı, MKSF Genel Başkanı Özgür Candar, “Festival çerçevesinde Guiness Rekorlar Kitabı En Kalabalık Kortej denemesi yapıyoruz. Yaklaşık 800 motor ile kırılmıştı bu rekor. Bu şu anda net olmasa da bin 200’ü geçtik gibi görünüyor. Rekoru kıracağız inşallah. Katılımcı ve destek veren arkadaşlara teşekkürler” dedi.
Guiness Rekor denemesinin önümüzdeki süreç içinde alınan kayıtlar doğrultusunda kesinleşmesi bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.