Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayvacık Sahillerinde Sığınmacılardan Geri Kalan Çöpler Temizleniyor

Yasadışı göç faaliyetinin yoğun olduğu Ayvacık sahilleri sığınmacılardan kalan çöplerden geçilmezken, belediye ekipleri temizlik çalışmalarına başladı.86 kilometrelik sahil şeridiyle Çanakkale’nin önemli turizm ilçelerinden biri...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ayvacık Sahillerinde Sığınmacılardan Geri Kalan Çöpler Temizleniyor
Yasadışı göç faaliyetinin yoğun olduğu Ayvacık sahilleri sığınmacılardan kalan çöplerden geçilmezken, belediye ekipleri temizlik çalışmalarına başladı.
86 kilometrelik sahil şeridiyle Çanakkale’nin önemli turizm ilçelerinden biri olan ve bünyesinde Assos, Küçükkuyu ve Apollon Smintheion gibi turizm merkezlerini barındıran Ayvacık sahillerinde yabancı uyruklulardan kalan çöp yığınları Ayvacık Belediyesi’ne ait özel ekip tarafından temizlenmeye başladı. AB ve Türkiye’nin antlamasıyla Yunanistan’ın Midilli Adası’na yasa dışı geçişler durma noktasına geldi. Jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin aldığı yoğun güvenlik tedbirleri sebebiyle Ayvacık sahillerinde artık yabancı uyruklulara rastlanmıyor.
Ayvacık Kaymakamlığı ve Ayvacık Belediyesi iş birliği ile hazırlanan çöp toplama ekibi Ayvacık sahillerinde yabancı uyruklulardan arta kalan mutfak malzemesi, giyecek, şişme bot, çeşitli aksesuarlar, poşetler ve can yelekleri gibi malzemeleri topluyor. Çöp poşetleri daha sonra arazinin durumuna göre çöp kamyonu, traktör ya da çöp toplama ekibi yardımıyla çöp depolama alanına götürülüyor.
Sığınmacılardan arta kalan çöp yığınlarının toplanma faaliyeti hakkında bilgi veren Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, “Bu bölge yabancı uyrukluların en önemli geçiş noktalarından biriydi. Şu an alınan tedbirler ve geri kabul anlaşması sebebiyle yasa dışı geçişler kesilmiş durumda. Ama bıraktıkları çöpler o kadar çok ki, her çalı dibinde, her zeytin ağacının dibinde bu çöplere rastlamak mümkün. Haziran ayıyla beraber turizm sezonu açılacak. Bu yüzden çöpleri toplamaya başladık. Burada 50 kilometre kadar bir mesafemiz var. Bu toplama faaliyeti en az bir ay sürecek. Haziran ayına kadar bu faaliyeti bitirmeyi planlıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.