Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayşe Taş’tan Yenimahalle’de kış konseri

Yenimahalle Belediyesi, Türk Sanat Müziği’nin güçlü yorumcusu ve TRT Sanat Müziği Sanatçısı Ayşe Taş’ı “Duyguların Müzikle Dansı” adlı kış konseri ile ağırladı.Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen konserde,...

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ayşe Taş’tan Yenimahalle’de kış konseri

Yenimahalle Belediyesi, Türk Sanat Müziği’nin güçlü yorumcusu ve TRT Sanat Müziği Sanatçısı Ayşe Taş’ı “Duyguların Müzikle Dansı” adlı kış konseri ile ağırladı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen konserde, Ayşe Taş şefliğinde sahne alan Her Telden Nağmeler Korosu’nu Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eşi Azize Yaşar, OSİAD Başkanı Ahmet Kurt ve belediye meclis üyeleri de dinledi.

Konser öncesi vatandaşlara seslenen Başkan Yaşar, ünlü sanatçıyı Yenimahalle’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Yenimahalle sanatın ve sanatçının evidir. Yenimahalle, Ankara’da etkinlik, sergi, konser deyince akla gelen ilk ilçedir. Çünkü Yenimahalle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin ilçesidir. Bizler Ata’mızın gösterdiği hedefler doğrultusunda ilerliyoruz, o nasıl sanata değer vermişse bizler de onu örnek alıyoruz, sanatın her dalına kucak açıyoruz. Bu güzel salonlar sanat için, sizler için. Bizler demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız, bizlere yakışan sanata ve sanatçılarımıza sahip çıkmaktır. Biz Yenimahalle’de bunu yapıyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Şef Ayşe Taş ve korosu, Türk Sanat Müziği’nin birbirinden güzel parçalarını Yenimahalleliler için seslendirdi. Konserde ekibe hep bir ağızdan eşlik eden vatandaşlar, koronun annesi olarak adlandırılan 75 yaşındaki Cemile Ergül’ün sahneye çıkmasıyla daha da coştu. Başarılı performansıyla ayakta alkışlanan Ergül, dinleyicilere “şarkı söylemenin yaşı yoktur” dedirtti.

Konser sonunda Yaşar, müzik ziyafeti yaşatan Taş’a çiçek takdim etti. Ayşe Taş ise Yenimahallelilerle buluşmaktan gurur duyduğunu dile getirerek, Başkan Yaşar’a teşekkür plaketi verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.