Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aylin Nazlı Aka: "Orman Yangınlarını Meclis’e Taşıyacağım"

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka, Kumluca’da meydana gelen orman yangınlarını Meclis’e taşıyacağını belirterek, köylülerin hukuk mücadelesinde yanlarında olacağını söyledi.Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka, Tarım Orman-İş...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka, Kumluca’da meydana gelen orman yangınlarını Meclis’e taşıyacağını belirterek, köylülerin hukuk mücadelesinde yanlarında olacağını söyledi.
Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka, Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, Kumluca’daki orman yangınlarına ilişkin Eğitim İş Antalya Şubesi toplantı salonunda ortak basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, küresel iklim değişikliklerinin orman yangınlarında önemli bir etken olduğunu belirtti. Antalya’da meydan gelen orman yangınlarının arkasında ekonomik çıkarların olduğunu ileri süren Durmuş, “Yangınlarda en önemli konu sevk ve idaredir. Orman yangınlarının birçok nedeni var. Normal koşullarda orman yangınlarının dönemi vardır. Son dönemde yangınların çok hızlı ve devasa alanlarda etkili olduğunu görüyoruz” dedi.
“SÜRDÜRÜLEBİLİR POLİTİKALAR YÜRÜTÜLMEDİ”
Yangınların en önemli nedeninin küresel iklim değişikliği olduğunu savunan Durmuş, “İklim değişikliğinin de nedenleri var. Yangınlara yönelik alınması gereken önlemler vardır. Orman Genel Müdürlüğü en eksi kurumdur. Sürdürülebilir politikalar yürütülmedi. Orman işçilerinin sürekli yerlerinin değiştirildiğini görüyoruz. Bu doğru değildir. Orman köylüsünün devre dışı bırakılması doğru bir şey değildir. Yangınlarda ilk müdahale çok önemlidir. Yangın tepeye gittikten sonra önüne geçmek zordur” diye konuştu.
“TÜREL’E DAVA AÇACAĞIM”
Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka ise orman yangının meydan geldiği alanda incelemelerde bulunduğunu belirterek, “Evi yanan vatandaşlarımız ile sohbet ettik. 15 haneli olan köyde 7 ev yanmıştı. Konuştuğumuz köylüler içeriden en ufak eşyalarını daha alamadıklarını söylediler. İğneden ipliğe, tokadan terliğe kadar her şeylerini yanarak kaybettiklerini söylediler. Geleceğe son derece endişeli bakan köylülerimize hukuku mücadelelerinde destek vereceğimizi belirttik. Haklı davalarında asla ve asla yalnız bırakmayacağız. Konuyu meclise taşıyacağız. Orman yangınlarını söndürmek için orman alanını iyi tanımak gerekiyor" dedi.
Diğer taraftan Nazlı Aka, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in kendisi hakkındaki eleştirilere değinerek, kendisinin ve komşularının kaçak su kullanmadığının yargı kararıyla tescil edildiğini belirtti. Kendisine bu konuda iftira atıldığını belirten Aka, “Benim ve komşularımı su kaçakçısı olduğu iddiasını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek atmıştı. Yargı sürecinde bu iftiranın doğru olmadığı kanıtlanmıştı. Menderes Türel’e aynı iddianın peşinden gitti için dava açacağım. Yargı kanalıyla hesaplaşacağım. Bu mantık doğru bir mantık değildir. Sorunu konuşmak yerine, sorunu dile getireni konuşturarak, halkın odağını başka bir yere çekmek kurnazlıktır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.