Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın’ı fuar heyecanı sardı

Türkiye’nin ilk ve tek canlı hayvan fuarı özelliğini taşıyan Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı, Ege ekonomisine can verecek. Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri (HAYKOOP) Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Ertürk, “Bu fuar, Milli Tarım...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin ilk ve tek canlı hayvan fuarı özelliğini taşıyan Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı, Ege ekonomisine can verecek. Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri (HAYKOOP) Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Ertürk, “Bu fuar, Milli Tarım Projesinin gündeme geldiği bugünlerde bir fırsat. Hem kent ekonomisi hem de Türk hayvancılığının verimli gelişmesi için çok önemli. Kim hangi destekten nasıl yararlanacak, nerede önümüz tıkalı, nerede güçlüyüz, hangi konularda kendimizi geliştirmeliyiz sorularının yanıtı bu fuarda olacak” dedi.
GL Platform tarafından 3-6 Kasım tarihleri arasında Kuşadası Efes Kongre Merkezinde düzenlenecek Anadolu EXPO 3. Canlı Hayvan Fuarı için hazırlıklar son aşamasına geldi. Büyükbaş sığır ırkları, küçükbaş koyun keçi ırklarının yanı sıra çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, süt teknolojileri, et teknolojileri, biyogaz ve arıtma sistemlerinin sergileneceği fuar, aynı zamanda Ulusal Süt Zirvesine de ev sahipliği yapacak. HAYKOOP Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Ertürk, fuarın Ege ekonomisine canlılık kattığına dikkat çekerek, “Yalnızca tarım ve hayvancılık sektörü değil, turizm açısından da önemli getirileri var. Kış sezonun başında otelcisinden ulaşım hizmeti sağlayana kadar her kesimin kazanacağı fuar, sektöre de ışık tutacak” diye konuştu.
"Sektöre yön verecek"
Fuar ile birlikte üretici ve çiftçinin yeni teknolojiyle tanışma imkanı da sunulduğunu söyleyen Ertürk şöyle konuştu:
“Geçen yıl çok fuar çok büyük bir ilgi gördü. Bu yıl ise daha fazla katılım bekliyoruz. Çünkü hayvancılık ve tarım, Türkiye’nin geleceği. Bu fuar, Türk hayvancığın verimliliğini geliştirmesi için gerekli bilgi ve birikimin sektörle buluşmasını sağlayacak. Dünya vitrininde sergilenmesinde de aracı olacak. Üzerinde hassaslıkla durduğumuz Anadolu EXPO Hayvancılık Fuarı, sektöre yön verecek. Artılarımızı eksilerimizi de görme ve gösterme imkanı da bulacağız. Fuar kapsamında düzenlenecek oturumlar geçen yıl olduğu gibi karar mekanizmalarındakilere sunulacak. Sektörün yol haritası ortaya konulacak” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.