Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydes, Etürkiye Ödülleri’nde Finalist Oldu

Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES), eTürkiye (eTR) Ödülleri kapsamında “Kamudan Kamuya eHizmetler” kategorisinde finalist projeler arasına kaldı. Ödül töreni, 8 Nisan 2016 tarihinde TBMM’de gerçekleştirilecek.Başbakanlık Afet...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES), eTürkiye (eTR) Ödülleri kapsamında “Kamudan Kamuya eHizmetler” kategorisinde finalist projeler arasına kaldı. Ödül töreni, 8 Nisan 2016 tarihinde TBMM’de gerçekleştirilecek.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada, AFAD’ın Türkiye’de afetler meydana gelmeden önce önlem almayı amaçlayan risk yönetimi odaklı bir afet yönetim sistemi için teknolojik dönüşüme devam ettiği vurgulanarak, “AFAD, Türkiye’nin afetlere müdahale gücünü bir çatı altında birleştiren Türkiye Afet ve Acil Durum Müdahale Planı’nı (TAMP) geçtiğimiz yıl uygulamaya geçirmişti. Afet ve acil durumlarda can ve mal kayıplarını en aza indirgemek için titizlikle kurgulanan TAMP, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri kapsayan ve afetin ilk anından itibaren barınma, beslenme, güvenlik, nakliye, ulaşım ve psikososyal destek gibi 28 farklı alanda göreve her an hazır bir müdahale ağı oluşturuyor. TAMP’ın bilişim altyapısı için Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) ise afet yönetiminin tüm aşamalarının elektronik ortamda yönetilmesini sağlıyor" denildi.
Geçtiğimiz yıl yaşanan afet ve acil durumların yönetiminde etkinliğini kanıtlayan AYDES’in "eTürkiye (eTR) Ödülleri” kapsamında “Kamudan Kamuya eHizmetler” kategorisinde finalist projeler arasında yer aldığı ifade edildi.
Projeler arasında ödül alacak projeler ödül töreni sırasında jüri üyeleri tarafından elektronik oylamayla oylanacak ve kazanan proje anında belirlenecek. Ödül töreni 8 Nisan 2016 tarihinde TBMM’de gerçekleştirilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.