Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aycı Ve Tatlıbal Çözüm İçin Bir Araya Geldi

Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, Toplu İş Sözleşmesi’nde tıkanan maddeleri aşmak için Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile görüştü.THY Genel Müdürlük Binası’nda gerçekleşen görüşmede,...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, Toplu İş Sözleşmesi’nde tıkanan maddeleri aşmak için Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile görüştü.
THY Genel Müdürlük Binası’nda gerçekleşen görüşmede, Tatlıbal ve Aycı anonim ortaklıkla Hava-İş Sendikası arasında Ocak ayından beri yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde gelinen son noktayı müzakere etti. Aycı ve Tatlıbal çalışanın hakkını korumak ve yeni kazanımlar elde etmek için bir araya geldiklerini söyledi.
“AYCI İLE AYNI DİLİ KONUŞMAKTAN MEMNUNUZ”
Görüşmenin ardından üyeleri, çalışanları ve kamu oyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yapan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, “TİS görüşmelerinde emekçi kardeşlerimiz adına şu ana kadar çok güzel kazanımlar elde ettik. Ancak tıkanan bazı konuların önünü açmak, ‘çalışana emeğinin karşılığını anlının teri kurumadan vermek’ maksadıyla THY Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İlker Aycı ile çok yararlı bir görüşme yaptık. Sayın Aycı ile TİS masasında tıkanan maddeleri çözmek için mutabakata vardık. Bu maddeler önümüzdeki oturumlarda TİS masasında görüşülerek, komisyonlar marifetiyle çözülecektir. Bizi mutlu eden en önemli husus ise Sayın Aycı’nın çalışanın hakkını verme noktasında bizimle aynı görüşte olmasıdır. Sayın Aycı’nın kul hakkından korkması ve çalışanın hakkını gözetmesi, bu konuda bizlerle aynı görüşte olması, kendisiyle aynı dili konuşmamız bizi ziyadesiyle memnun etti. İnşallah bu toplu iş sözleşmesi ve yaşanan süreç çalışanların yararına sonuçlanacaktır” dedi.
“EMEKÇİ KARDEŞLERİM GÖNLÜNÜ FERAH TUTSUN”
Çalışanlardan yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürecinde gönüllerini ferah tutmalarını isteyen Tatlıbal, “Değerli üyelerimiz, sevgili emekçi kardeşlerim, çalışan arkadaşlarım, TİS’ten beklentilerinizi biliyor ve bu uğurda her türlü kazanımlarınızı uzlaşı çerçevesinde haneniz yazmaya çalışıyoruz. Bize güvenin ve gönlünüz rahat olsun. İnşallah bu sürecin sonunda, Hava-İş tarihinde nadir rastlanacak güzel bir TİS imzalanacaktır. Siz yeter ki sendikanıza güvenin ve desteğinizi eksik etmeyin” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.