Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayasofya’da ’Ümmet İftarı’

Ayasofya Meydanı’nda ilki geçen sene düzenlenen Ümmet İftarı’nın bu yıl ikincisi geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Sabah Namazı Devrimi Gönüllüleri tarafından düzenlenen iftarda hurma, su, simit ve ayran ikramı yapıldı.Başta...

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 22:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 22:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ayasofya Meydanı’nda ilki geçen sene düzenlenen Ümmet İftarı’nın bu yıl ikincisi geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Sabah Namazı Devrimi Gönüllüleri tarafından düzenlenen iftarda hurma, su, simit ve ayran ikramı yapıldı.
Başta Suriye olmak üzere, Doğu Türkistan, Filistin, Arakan ve dünyadaki tüm mazlumların yanında olmak amacıyla Ayasofya Meydanı’nda Ümmet İftarı düzenlendi. Yaklaşık bin kişinin katılımı ile düzenlenen iftar programına çok sayıda davetli katıldı. Ayasofya Meydanı’nda bulunan turistlerin iftar sofrasına duydukları ilgi ise gözlerden kaçmadı.
Program, Hafız Derda Şanalmış’ın Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından, İslam aleminde yaşanan sıkıntıların bertaraf olması için eller semaya açıldı ve okunan dualara hep birlikte “amin” denildi.
Yapılan dualarda Suriye’deki mazlum Müslümanlar, Mısır zindanlarında tutsak bulunan başta Muhammed Mursi olmak üzere diğer İslam diyarlarındaki mağdur Müslümanlar unutulmadı.
"ZİNCİRLER KIRILSIN AYASOFYA AÇILSIN"
Düzenlenen iftar programında ayrıca, “Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın” sloganları ve tekbir sesleri yankılandı. Okunan ezanın ardından çekilen besmelelerle birlikte iftarlarını açan Müslümanların mutlulukları ise görmeye değerdi.
Sabah Namazı Devrimi Gönüllüleri’nin tertiplediği program, bir sonraki yıl yeniden buluşmak üzere sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.