Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayakta Yolcu Taşıyan Otobüse Para Cezası

Bilecik’ten İstanbul’a gitmek için bir seyahat acentesinden bilet alan, ancak yolcu otobüsüne bindikten sonra yerlerinin başkasına da satıldığını gören vatandaşın polise şikayeti üzerine firmaya para cezası kesildi.İddialara göre, Bilecik’te...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bilecik’ten İstanbul’a gitmek için bir seyahat acentesinden bilet alan, ancak yolcu otobüsüne bindikten sonra yerlerinin başkasına da satıldığını gören vatandaşın polise şikayeti üzerine firmaya para cezası kesildi.
İddialara göre, Bilecik’te üniversite okuyan Ebru Delibaş ve bir arkadaşı, İstanbul’a gitmek üzere Bilecik Şehirler Arası Otobüs Terminalinde bulunan bir turizm firmasından 15 ve 26 numaralı biletleri alarak otobüsün saatini beklemeye başladılar. Gelen otobüsüne binen Ebru Delibaş ve arkadaşı Canan Ateş, biletleri olan numaralarda başka birilerinin oturduklarını gördüler. Durumu muavine bildiren 2 arkadaşa, bir yanlışlık olduğu ve otobüste yer olmadığı için ayakta yolculuk yapmak zorunda oldukları belirtildi. Bu durum karşısında hiç hoşnut olmayan ikili ile aynı mağduriyetten şikayet eden bir erkek yolcu, durumu telefonla polise ihbar edip şikayetçi oldular. Bunun üzerine Bayırköy Beldesinde otobüsü durduran ekipleri, ayakta 3 yolcusu bulunan otobüse 73 TL ceza kestiler. Yaklaşık 45 dakika rötar yapan otobüsün ayakta bekleyen 3 yolcusu, Bölge Trafik Şubesi ekipleri tarafından başka bir yolcu otobüsüne bindirilerek yollarına devam etmeleri sağlanırken, bütün yaşanan bu olumsuz durum en çok sıcakta bekleyen yolcularını olumsuz etkiledi.
Bu arada, Bilecik’teki otobüs şirketi yazıhanesi yetkilileri, 15 ve 26 numaraların sistemde boş olduğunu ve muavine verilen yolcu listesinde o yolcuların isimleri olduğu belirtilerek, yapılan yanlışlığının muavin kaynaklı olduğu ifade ettiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.