Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayak İçin Doğal Klima ’Yemeni’

Sıcak havalda vatandaşlar ayak kokusu, terleme ve mantardan koruyan tarihi yemeni ayakkabısını tercih ediyor.Osmanlı Devletinde askerilerin ayakkabı ihtiyacının karşılanması için eski Tarihi Yemeniciler Çarşısındaki iş yerlerinde üretilen...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sıcak havalda vatandaşlar ayak kokusu, terleme ve mantardan koruyan tarihi yemeni ayakkabısını tercih ediyor.
Osmanlı Devletinde askerilerin ayakkabı ihtiyacının karşılanması için eski Tarihi Yemeniciler Çarşısındaki iş yerlerinde üretilen ve el zanaatlarından birisi olan yemenici yaz aylarında vatandaşın ilgisini çekiyor. Doğal deri oluşu, koku, terleme yapmaması ve ayak mantarı gibi hastalıklara iyi gelmesiyle bilinen yemeni ayakkabısı yaz aylarında vatandaşın tercihi oluyor. Yılların yemeni ustası Ahmet Pektaş, yaz aylarında vatandaşın talebinin daha fazla olduğunu belirterek, yemeninin doğal ve kaliteli olduğuna dikkat çekti. Ahmet usta, “Vatandaş eğer iyisini alırsa bir sıkıntı olmaz. Yemenide de bir kundura sektöründeki gibi değişik değişik malzeme kullanıyorlar. Ama iyisini birinci kalitesini aldıkları sürece o koku olayı, ayak rahatsızlığı, egzama ve benzeri olumsuzluklara iyi geliyor. Ayrıca ayak yanmamasına garantili ürünlerimiz var” dedi.
Doğal deri kullandıklarını belirten Ahmet usta, “Doğallıktan öte tabaktan işlenme işlemini yapıyoruz. örnek verecek olursak derinin gözenekleri açık olacağı için teri aldığı gibi deri kendi içine hapsediyor. Tekrar ayağa vermez. Vermeyince de koku olmaz” ifadelerini kullandı.
Yaz aylarında vatandaşın ilgisinin daha çok olduğunu anlatan Ahmet Pektaş, “Talepler yaza girince çok daha fazla oluyor. Kundurada, sandaletlerde alt taban lastik olduğu için koku çok oluyor onlarda ama yemeni de böyle bir şey olmuyor ve bilen insanlar da vazgeçmiyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.