Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayağı kırılan köpeği ortopedi çalışanı tedavi etti

İslahiye’de arabanın çarptığı 4 aylık köpeği ortopedi çalışanı tedavi etti.Alınan bilgiye göre Hacı Ali Öztürk Mahallesi Hatay Bulvarı arakasında meydana gelen kazada plakası ve sürücü beli olmayan bir araç yavru köpeğe çarptı....

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İslahiye’de arabanın çarptığı 4 aylık köpeği ortopedi çalışanı tedavi etti.
Alınan bilgiye göre Hacı Ali Öztürk Mahallesi Hatay Bulvarı arakasında meydana gelen kazada plakası ve sürücü beli olmayan bir araç yavru köpeğe çarptı. Yavru köpek yaralanırken, araç olay yerinde hızla uzaklaştı.
Kaza anını gören vatandaşlar, Kimsesiz Hayvanları Koruma (KİHAYKO) Gaziantep il temsilcisi Bekir Şentürk’e haber verdi. Şentürk, yaralı köpeği özel bir veterinere götürdü. Burada kırık tespiti yapılamadığı için Bekir Şentürk köpeği İslahiye Devlet Hastanesi ortopedi servisine götürdü. Ortopedi servisinde Hüseyin Gazi tarafından yapılan muayenede sol ön ayağının omuz kısmında kırık olduğu belirlendi ve yavru köpeğin ayağı alçıya alınarak, Gaziantep Hayvanat bahçesi köpek rehabilitasyon merkezine gönderildi.
KİHAYKO Gaziantep temsilcisi Bekir Şentürk, "Vatandaşların bana bilgi vermesi üzerine olay yerine gittim. Köpeğin sol ön ayağında kırık vardı ve ayağı kırılan köpeğin ayağı alçıya alınması için hastaneye götürdüm. Sonrasında diğer tedaviler için Gaziantep Hayvanat Bahçesine gönderilecektir. Ancak ilçemizde sokak hayvanlarına karşı pek duyarlılık yok her an her dakika bir köpek yaralanıyor, zehirleniyor ya da araç altında kalarak ölüyor. Bunlara çok sık rastlanıyor. Sokak hayvanlarının yaşam alanları gasp ediliyor. Belediyenin talimat gereği her hafta beli günlerde Gaziantep Hayvanat Bahçesi köpek rehabilitasyon merkezi görevlileri buraya gelerek sokak hayvanları toplayıp barınağa götürüyor. Götürülen köpeklerin il merkezinde farklı bölgelere beslenme noktaları yapılsa da sayı her geçen gün çoğalırken il bu sayıyı kaldıramaz hale geldi. Nereye koyacaklar bu hayvanları belki de yaşamları sonlandırılıyor. İnsanlar şunu anlamakta zorluk çekiyorlar Dünya sadece insanların yaşam alanı değildir. Tüm canlıların yaşam alanıdır. Buna alışmak zorundayız" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.