Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aya Nikola Adası aslına dönüyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi, ziyaretçi potansiyeli açısından oldukça önemli olan Ayanikola Adası’nı, yapacağı restorasyon ve çevre düzenlemesiyle gün yüzüne çıkaracak. Proje hazırlığı devam eden çalışmanın sonunda ada, kültür...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aya Nikola Adası aslına dönüyor
Ordu Büyükşehir Belediyesi, ziyaretçi potansiyeli açısından oldukça önemli olan Ayanikola Adası’nı, yapacağı restorasyon ve çevre düzenlemesiyle gün yüzüne çıkaracak. Proje hazırlığı devam eden çalışmanın sonunda ada, kültür turizmine açılacak.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, 1800’lü yıllarda Rum köylüleri tarafından ibadet amacıyla yapılan ve 1930’dan sonra tamamen yıkılan Ayanikola Kilisesi’ni restore ederek, kilisenin çevresindeki alanı halkın ihtiyaçları doğrultusunda yeniden düzenleyip turizme kazandıracak.
Proje hazırlığının sürdüğünü ve kilisenin planını açığa çıkarmak amacıyla araştırma kazısı yapıldığını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Ünye ilçesi Atatürk Mahallesi’nde bulunan Ayanikola Kilisesi’nin de üzerinde bulunduğu ada, turizm ve ziyaretçi potansiyeli açısından oldukça önemli. Sahil yolu üzerinde bulunan Ayanikola Adası’nda yer alan kilisenin çevresi duvarlarla çevrelenmiş ve kara ile bağlantısı o yıllarda taş köprü vasıtasıyla sağlanmış. Hristiyanlar için kutsal sayılan, hastaların iyileşmek için ziyaret ettiği, çiftlerin mutlu olmak için evlilik törenleri yaptığı ve sefere çıkmadan önce denizcilerin gelerek dua ettiği Ayanikola Kilisesi’nden günümüze birkaç duvar ve birkaç resim dışında başka hiçbir şey kalmamış. Büyükşehir olarak böyle önemli bir kültür mirasını yeniden bölgemize kazandırmak amacıyla hazırlık çalışmalarını sürdürdüğümüz proje kapsamında, kilisenin planını çıkararak restorasyonunu aslına uygun olarak yapacağız. Restorasyonla birlikte Ayanikola Adası’nı, ziyaretçilerin ihtiyaçlarına yönelik çevre düzenlemesi yaparak turizme açacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.