Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ay Yıldız Olup İstiklal Marşı’nı Okudular

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü münasebetiyle Oltu Anadolu Lisesi öğrencileri farklı bir etkinliğe imza attı. Okul bahçesinde toplanan 282 öğrenci, "ay ve yıldız" figürü yaparak İstiklal Marşını okudu.Oltu Anadolu Lisesi öğrencilerinden...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 07:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 07:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ay Yıldız Olup İstiklal Marşı’nı Okudular
18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü münasebetiyle Oltu Anadolu Lisesi öğrencileri farklı bir etkinliğe imza attı. Okul bahçesinde toplanan 282 öğrenci, "ay ve yıldız" figürü yaparak İstiklal Marşını okudu.
Oltu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Feyzanur Beyaz, "Bugün 18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi anma günü. Bu anlamlı gün münasebetiyle hem o günleri anmak hem de kahraman şehitlerimizin anısına böyle bir program yapmayı düşündük, ruhları şad olsun" dedi.
Okul öğrencilerinden Vedat Macit ise "Çanakkale’yi anlamak ve anlatmak, her Türk gencinin görevidir. Bizlerde bu görevimizin farkındayız. Çanakkale’yi unutmadık asla da unutmayacağız" diye konuştu.
Okul Müdürü Necati Koçak "İçinde bulunduğumuz günler çok kritik günler. Bugünlerin önemini anlamamız için 1915 olaylarını bilmemiz gerekiyor. 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz zaferi’dir. Bu zaferi bize hediye eden bu bayrak, bu devleti bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun. Bugün öğrencilerimiz al yıldızlı bayrağımızı oluşturan hilal ve yıldız temalı bir çalışma hazırlamışlar. Türk bayrağını temsili olarak canlandırmışlardır. Bu etkinlikte emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.
Bu arada öğrenciler okul koridorlarındaki tüm panoları "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma" çalışmalarıyla donattılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.