Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AY-BİR terörü lanetledi

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AY-BİR) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, İstanbul Atatürk Havaalanı’nda yaşanan terör saldırısını kınadı.İstanbul Atatürk Havaalanı’nda yaşanan katliamda hayatını kaybedenlere rahmet,...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AY-BİR) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, İstanbul Atatürk Havaalanı’nda yaşanan terör saldırısını kınadı.
İstanbul Atatürk Havaalanı’nda yaşanan katliamda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen AY-BİR Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı, “İnsanların can güvenliğine kasteden terörün insanlıkla, dinle, barış ve sevgi dini olan İslam’la hiçbir surette bağdaşması mümkün değildir. Sözde din adına ortaya çıkan ve arkasında İslam’ın yeniden yükselişini önlemeye çalışan sinsi planların olduğu terör ve terör örgütleri en büyük zararı Müslümanlara ve İslam’a vermektedir” dedi.
Küreselleşen teröre karşı hiçbir ayrım yapılmadan küresel bir işbirliğinin şart olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Balcı, “Terörün dış destekleri konusunda ve istihbarat başta olmak üzere teröre karşı her tür tedbir alınmalı ve etkin bir mücadele verilmelidir. Müslümanların sinsi planlara alet edilmemesi için İslam’ın doğru anlaşılması ve özellikle gençlerin din konusunda yeterli ve doğru bir eğitim alması hayati önem arz etmektedir. Bunun için, aileden başlamak üzere eğitim kurumlarımıza, cami imamlarına, bilim adamlarımıza, medyaya ve STK’lara büyük görev düşmektedir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.