Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avusturya’da mahsur kalan din görevlisi yardım bekliyor

KORONAVİRÜSTEN (KOVİD-19) NEDENLERLE AVUSTURYA’DA MAHSUR KALAN DİN GÖREVLİSİ TÜRKİYE’YE DÖNMEK İÇİN YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2020 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2020 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avusturya’da mahsur kalan din görevlisi yardım bekliyor

Korona virüsten (Covid-19) nedenlerle Avusturya’da mahsur kalan din görevlisi Türkiye’ye dönmek için yetkililerden yardım bekliyor.

Samsun’un Bafra ilçesi Mevlana Mahallesi’nde ikamet eden emekli din görevlisi Osman Yılmaz, 3 ay önce Avusturya Landeck - Atıp Camisi’ne geçici olarak din görevlisi olarak görevlendirildi. Korona virüsten (Covid-19) nedeniyle görev yaptığı cami kapatıldı. Camisi kapatıldıktan sonra Türkiye’ye dönmek isteyen din görevlisi Osman Yılmaz, yaptığı girişimler de bir sonuç alamayınca Avusturya’da mahsur kaldı.

Osman Yılmaz çektiği videoda, "Avusturya Landeck-Atıp Camisi’ne geçici olarak din görevlisi olarak geldim. Normal 1 uçuk ay görev yaptıktan sonra virüs salgını nedeniyle camiler kapatıldı. Dernek yetkililerinin ihmalleri sebebiyle Türkiye’ye dönemedim. Cami lojmanında 1 buçuk aydır tek başıma izole bir hayat yaşamaktayım. Hiçbir sağlık güvencem yok. Psikolojik rahatsızlıklarım başladı. Konsolosluk yetkililerine telefonla ulaştım, ellerinde bir yetki olmadığını, sadece talep aldıklarını, bana söylediler. Artık sabrım kalmadı. Sağ salim bir an önce Türkiye’ye, vatanıma, çoluk çocuğuma kavuşmak istiyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.