Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avustralya Gazi İşleri Bakanı Dan Tehan Çanakkale’de

Avustralya Gazi İşleri Bakanı Dan Tehan, Çanakkale Savaşlarının 101. yılı anma törenleri ve şafak ayinine katılmak üzere geldiği Çanakkale’de, Vali Hamza Erkal’ı ziyaret etti.Avustralya Gazi İşleri Bakanı Dan Tehan ve beraberindeki...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avustralya Gazi İşleri Bakanı Dan Tehan, Çanakkale Savaşlarının 101. yılı anma törenleri ve şafak ayinine katılmak üzere geldiği Çanakkale’de, Vali Hamza Erkal’ı ziyaret etti.
Avustralya Gazi İşleri Bakanı Dan Tehan ve beraberindeki heyet, Çanakkale Valisi Hamza Erkal’ı ziyaret etti. Vali Erkal’a ve Çanakkale halkına yardımlarından dolayı teşekkür eden Bakan Tehan, “Biliyorsunuz bu törenler Çanakkale için olduğu kadar Avustralya için de çok önemli. Biz de buraya çok önem veriyoruz. Buraya gelen misafirlerimize olduğu kadar, gelen yetkililere de yaklaşımları ve iş birliği açısından teşekkür etmek istiyorum. Şunu da belirtmek istiyorum ki iki ülke arasında konsolosluk ve büyükelçilik aracılığıyla çok iyi bir iş birliği söz konusu. İyi bir iletişim, organizasyonlardaki başarıyı sağlıyor. 2015 yılı Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı olması sebebiyle çok yoğun bir yıldı. Bu sene törenlere iştirak edeceklerin sayısının biraz daha az olmasını bekliyoruz. Bunun da sebebi 100. yılın bu sene batı cephesinde, Fransa’da olması. Çanakkale’den ayrılan askerlerin orada da savaşmış olması. Geçen yıl ilk defa düzenlenen 6 Ağustos Yalnız Çam Anıtı’ndaki törenlerin her sene yapılmasını ümit ediyoruz” dedi.
Çanakkale Kara Savaşları’nın 101. yılı dolayısıyla yapılacak törenlerle ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Vali Erkal ise, “Onların görüşlerini aldık, biz de kendi görüşlerimizi ilettik. Şimdiye kadar nasıl devam ediyorsa, bizim arkadaşlarımız zaten bunu karşılıklı olarak yürütmektedir. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşanmadı. Bundan sonra da olacağını düşünmüyorum. Gayet güzel ilişkiler içerisinde yürütüyoruz. 6 Ağustos’ta yine Avustralyalıların töreni olacak. Ümit ediyoruz ki bu tarihteki tören daha geniş kapsamlı ve kabalalık bir kitleyle yapılır. Onların üzerinde de konuştuk. Bu yıl törenin kalabalık olmamasının sebebi, aynı zamanda onların diğer cephede de törenleri olması. O yüzden çoğu oraya gitmiş. Bu yıl o yüzden biraz daha düşük. Ama bundan sonraki yıllarda daha geniş kapsamlı törenlerle devam edecek” diye konuştu.
Bakan Tehan ile Vali Erkal, birbirlerine hediyeler takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.