Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukat Arıtürk: "Dedeağaç’a kaçan darbecileri Yunanistan korumaya çalışıyor"

Hukukçular Derneği Üyesi Avukat Ramazan Arıtürk, Fetö’nün Darbe Girişiminin Ardından Dedeağaç’a Kaçan Darbecileri Yunanistan’ın Korumaya Çaliştiğini İleri Sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avukat Arıtürk: "Dedeağaç’a kaçan darbecileri Yunanistan korumaya çalışıyor"
Hukukçular Derneği Üyesi Avukat Ramazan Arıtürk, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Dedeağaç’a kaçan darbecileri Yunanistan’ın korumaya çalıştığını ileri sürdü.
Hukukçular Derneği Üyesi Avukat Arıtürk, Beyşehir’de düzenlenen demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, FETÖ’nün darbe teşebbüsünün ardından Dedeağaç’a kaçan darbecileri Yunanistan’ın korumaya çalıştığını savundu. Yunanistan’a helikopterle kaçan darbecilerin bu ülkede devam eden yargı sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Arıtürk, söz konusu davaya Türk milleti adına taraf olduklarını belirtti. Yunan mahkemesinin katılma taleplerini reddetmesi üzerine bir dilekçe hazırlayarak, uluslararası haklarını kullandıklarını dile getiren Arıtürk, verilen görev gereğince Yunanistan’a kaçan alçak ve hainlerin peşinden gitmelerinin istendiğini söyledi.
Arıtürk, hazırlıkların tamamlanmasının ardından gittikleri mahkeme önünde dünyanın tüm ajanlarının kaynadığına tanıklık ettiklerini belirterek, "Kimler var, kimler yok ki? Yunan istihbaratındaki adamlar da oradaydı, Amerikalılar da oradaydı, Almanlar vardı ve bizden kaçan alçaklara onlar sahip çıktılar" diye konuştu.
Arıtürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Mahkemede yüz yüze geldiğimiz zaman onlara şunu söyledim, "Sizler birer hainsiniz, alçaksınız, vatan hainisiniz dedim. Yunan istihbarat başkanı geldi, çok iyi Türkçe konuşuyor. Dedi ki, ’Avukat bey, siz bu adamlara hakaret ediyorsunuz’ dedi. Dedim yok, hakaret etmiyorum, çünkü Türk Ceza Kanunu’nda alçaklık, vatan hainliği açıklanmıştır ve bunlar düzenlenmiştir. Ben bunlara hakaret etmiyorum, tam tersine işledikleri suçları söylüyorum. Kaldı ki onlara ’alçak ve şerefsiz’ dedim. Arkadaşlar mahkemede bütün hepsi tertibatı almışlar, bizden kaçan hainleri onlar muhafaza etmeye çalışıyorlar. Ancak gittiğimiz zaman, Allah’ın izniyle oradaki mücadelemizle onların suçlu olduğunun tespitini yaptırdık. Bu adamları Yunanistan korumaya çalışıyor ama herkes bilsin ki, bugün Yunan devleti, Yunan hükümeti hiçbir zaman, ’mahkeme kararıyla biz bunları iade etmiyoruz’ diyemez. Çünkü bu süreçte mahkeme kararı ortadan kalkmıştır ve bundan sonra suçlu olduklarına karar verilmiştir ve Türkiye ile Yunanistan arasında bir anlaşma var. Belçika Konvansiyonu’na hem Türkiye taraf hem Yunanistan taraf ve taraf olan ülkelerde suçluları birbirine iade etmekle mükelleftir. Şimdi Yunanistan hükümeti kıvırmaya çalışıyor. Ne yapıyor, gerekçe üretmeye çalışıyor. Ne üretirse üretsin, eğer hukuk varsa senin ülkende mutlaka bu alçaklar, hainler Türkiye’ye iade edilecek."
"Beş avukat gittik, savunduk"
"Çok şükür 5 avukat gittik ve oradaki mahkemede kendimizi savunduk, ülkemizi savunduk, sizleri savunduk" diyen Avukat Arıtürk "Bu kişiler mahkemede diyorlar ki, ’Biz aslında 9 kişiydik.’ Peki, bunlar ne yapıyorlardı, niye kaçmışlar sizce? Bu kaçan adamlar, Sayın Cumhurbaşkanımızı öldürmek üzere giden asker bozuntularını ve işte Sayın Başbakanımızın dediği gibi, ’asker elbisesi giymiş teröristleri’ İstanbul’dan alıp işte bunlar Cumhurbaşkanımızın bulunduğu bölgeye taşıyan helikopter pilotları ve teknisyenleri. Kimin helikopteri ile taşıyor, bizim helikopterimizle taşıyor ve bunlar bakıyorlar ki darbe gerçekleşmedi ve suçlarının ne olduğunu biliyorlar. Çok büyük ihtimal, bize gelen bilgilere göre içlerinde CIA ajanı da var ve diyorlar ki açığa çıkmayalım diye Yunanistan’a kaçıyorlar. Değerli arkadaşlar, bugün Türkiye’nin gücü o kadar yüksek bir noktaya gelmiştir ki, Allah’a şükürler olsun, eğer böyle bir şey olsa, mesela Yunanistan kaçmış gelmiş olsa buraya, bakıyorsunuz Yunanistan’dan avukatlar gelmiş burada haklarını savunuyorlar. Çok şükür 5 tane avukat gittik ve çatır çatır oradaki mahkemede kendimizi savunduk, ülkemizi savunduk, sizleri savunduk ve mahkeme bizim istediğimiz kararı verdi. Bundan sonra Fizan’a gitseler ki kendi istedikleri Amerika’ya gidebilmek. İsterse Güney Amerika’ya gitsinler, isterse Arjantin’e gitsinler, nereye giderlerse gitsinler, biz onların peşinde olacağız ve mutlaka bir gün Türkiye’ye getireceğiz. Buna bizim gücümüz yeter" ifadelerine yer verdi.
Demokrasi nöbetine, Beyşehir Kaymakam Vekili Kadir Ulusoy, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.