Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa’nın En Küçük Devleti Liberland, Suriyeli Mülteci Başvurularını Değerlendiriyor

Avrupa’nın en küçük devleti Liberland, Suriyeli mültecilerin başvurularını değerlendiriyor. Özgür Liberland Cumhuriyet  Devleti’ni kuran Vit Jedlicka, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı  makamında ziyaret etti. Ülkesinin...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa’nın en küçük devleti Liberland, Suriyeli mültecilerin başvurularını değerlendiriyor. Özgür Liberland Cumhuriyet  Devleti’ni kuran Vit Jedlicka, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı  makamında ziyaret etti. Ülkesinin politikalarına yönelik açıklamalarda bulunarak, Suriyeli mülteci sığınmalarına karşı tutumunu dile getiren Vit Jedlicka, “Ulusal görüşlerimizi, özgürlükçü görüşlerimizi destekleyen herkesi biz kabul ediyoruz. Çok başvuru var. Şu an inceleme aşamasındayız” dedi.
33 yaşında büyük politik başarıya imza atan Özgür Liberland Cumhuriyeti Devleti kurucusu ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Vit Jedlicka, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ı makamında ziyaret etti. Dün akşam saatlerinde Ankara’da meydana gelen terör saldırısından büyük üzüntü duyduğunu belirten Jedlicka, Başkan Hazinedar’a ve Türk milletine başsağlığı diledi.
Ülkesinin politikalarına yönelik açıklamalarda bulunarak, Suriyeli mülteci sığınmalarına karşı tutumunu dile getiren Vit Jedlicka, “Ulusal görüşlerimizi, özgürlükçü görüşlerimizi destekleyen herkesi biz kabul ediyoruz. Çok başvuru var. Şu an inceleme aşamasındayız. Hangilerini kabul edip etmeyeceklerimizi” dedi .
Liberland Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinden dolayı çok memnun olduğunu belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, “Liberland’ın taşıdığı değerler, hedeflediği projeler nedeni ile Beşiktaş’ı çok ilgilendiriyor. Beşiktaş’ın temsil ettiği değerleri çok ilgilendiriyor. Bu tür küçük ülkelerin, bazen içinden çıkarak farklı değerleri temsil eden yapıların oluşmasının çok faydası olabilir. Liberland’a ve Liberland’ın Başkanı’na başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
“VATİKAN GİBİ ÜLKELERDEN BİLE BAŞVURU ALIYORUZ”
Vit Jedlicka, dünya ülkeleriyle iyi ilişkiler geliştirmek istediklerini belirterek, “Dünyada yaklaşık 400 bin insan Liberland vatandaşı olma konusunda istekli. Bu rakam da giderek yükseliyor. Türkiye’den de çok insan gelmesi beni mutlu ediyor, aslında. Tüm dünyadan şu an biz başvuru alıyoruz. Bizden daha küçük olan ülkelerden bilir, Vatikan gibi ülkelerden bile başvuru alıyoruz. Ülkemizi nasıl inşa edeceğimiz konusunda şuan planlama aşamasındayız. Bir konferans düzenleyerek; politikamızı, ekonomik bakış açımızı, mimari stratejimizi açıklayacağız. Hırvatistan’daki yeni hükümet ile beraber Hırvatistan ile de çok daha iyi ilişkiler içerisinde olmak istiyoruz. Aslında dünyadaki bütün ülkelerle olabilecek en iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz” diye konuştu.
Ziyaret sonrası, Başkan Murat Hazinedar, Özgür Liberland Cumhuriyeti Devleti kurucusu ve Cumhurbaşkanı Vit Jedlicka’ya Türk bayrağı hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.