Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupalıların iki yüzlülüğüne kızan gurbetçiler, işini gücünü bırakarak Türkiye’ye geldi

15 temmuz darbe girişiminin ardından Avrupa’nın iki yüzlü tavırlarına kızan 120 gurbetçi, yaşadıkları Almanya, Belçika ve Hollanda gibi ülkelerde işlerini bırakarak, Türkiye’ye geldi. Yaklaşık 120 gurbetçi, günlerdir Gaziantep’teki...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 temmuz darbe girişiminin ardından Avrupa’nın iki yüzlü tavırlarına kızan 120 gurbetçi, yaşadıkları Almanya, Belçika ve Hollanda gibi ülkelerde işlerini bırakarak, Türkiye’ye geldi. Yaklaşık 120 gurbetçi, günlerdir Gaziantep’teki demokrasi nöbetlerine katılıyor.
Gurbetçiler, kendileri gibi Avrupa’da yaşayan bir çok Türk’ün de olaylar sonrasında yıllık izne ayrılarak, soluğu Türkiye’de aldığını belirtti. Ellerinde Türk Bayrakları ile demokrasi meydana akın eden gurbetçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdağon’a sevgililerini ileterek selam da gönderdi.
Gurbetçiler, "Memleket sevdalısı insanlarız. Bu bayrağı indirmeyeceğiz. Kardeşlerimiz, çocuklarımız, torunlarımız için hiç kimseye fırsat vermeyeceğiz. Hastalarımızı bile Allah’a emanet edip geldik. Cumhurbaşkanımıza Allah güç versin. Vatanı, kanımızın son damlasına kadar korumaya hazırız. Vatan için varız" dedi.
"Dünya’ya gövde gösterisi yaptık"
Gurbetçi yakınlarını ağırlayan Yaşar Yapar ise, Belçika’dan gelen arkadaşları ve yakınları ile birlikte her gün alana gelerek, nöbet tuttuklarını kaydetti. Yapar, ”Cumhurbaşkanımızın yanında olmak için geldik. Memleketin namusu, şerefi için işlerini güçlerini bırakıp demokrasi meydanında nöbet tutmaya geldik. Sağolsunlar bize burada destek veriyorlar. Türkiye için Türkiye Cumhuriyeti için tek umudumuz olan Cumhurbaşkanımızın varlığıyla gurur duyuyoruz. Onun yanındayız ülkemizin yanındayız. Şükürler olsun ki bugünleri gördük. Dünyaya bir gövde gösterisi yaptık. Allah’ıma şükürler olsun dünya bu ülkenin yıkılmayacağını görmüştür. Bir kez daha gösterdik. İnşallah ülkemiz, bundan sonra ki aşamalarda daha iyi yerlere gelecek. Kimsenin gücü bize yetmeyecek, yıkılmayacağımızı anladılar. Teröre, FETÖ’ye kimseye meydan vermeyeceğiz” dedi.
Gurbetçiler, demokrasi nöbetlerinin bitmesinin ardından tekrar ülkelerine dönerek, işlerine devam edeceklerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.